Läänemaa parim jalgpalli naiskond on FC Kairi

Läänemaa kolm naiskonda. Foto: Karin Mänd
Läänemaa kolm naiskonda. Foto: Karin Mänd

Linnamäe staadionil selgus Läänemaa parim jalgpalli naiskond, kelleks on FC Kairi.

Selle aasta naiste Läänemaa jalgpallimeister selgus pühapäeval, 19. septembril kolme naiskonna hulgast.

Sel aastal tulid meistrivõistluste medalitele mängima Taebla spordiklubi, FC Kairi ja Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi.

Mõistagi mängiti õuejalgpalli reeglite järgi, kus mängijaid platsil vähem, mänguaeg lühem ja kus ei fikseerita ka suluseisu.

Kõik kolm naiskonda mängisid korraliku turniiri. Ajakava jooksis nii, et päeva viimane kohtumine Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi ja FC Kairi vahel oli ka sisuliseks finaaliks.

Mõlemad nimetatud naiskonnad olid oma esimeses kohtumises alistanud Taebla spordiklubi.
FC Kairi, kes oli oma naiskonda oluliselt tugevdanud mängijatega Tallinnast, Keilast ja Saaremaalt, võttis Lõuna-Läänemaa JK üle 4:0 võidu ja krooniti Läänemaa 2021 aasta naiste jalgpallimeistriks.

Parimaks väravalööjaks osutus võitjanaiskonna Kateriin Kuusk ja parimaks väravavahiks samuti võitjanaiskonna Kairi Korpe.

Keeruline aeg Läänemaa naiste jalgpallis ei ole viimastel aastatel paremuse suunas liikunud. Võistlusest võtavad osa naised, kes seda teinud alates enda kooli ja trenniajast saadik. Ehk siis viimased 10-12 aastat. Igas võistkonnas on ka mõned nooremad mängijad, kuid suurt noorenduskuuri pole selle spordiala naispool Läänemaal teinud.

Haapsalus küll treenivad ka tüdrukud, kuid uute täiskasvanud mängijateni läheb veel aega.

FC Kairi mängis koosseisus: Kairi Korpe, Ulrika Tülp, Moonika Mürk, Katriin Kuusk, Merilin Korpe, Liis Jaaku. Treener Kairi Korpe

Lõuna-Läänemaa JK võitis hõbemedalid koosseisus: Anna Luuk, Regle Kurnim, Maarja Jalakas, Karin Mänd, Elise Ojap, Egle-Riin Korju, Kristel Ojaste, Siret Põldäär, Marjana Kuldsaar. Treener Jaanus Getreu

Pronksises Taebla SK-s pallisid: Mariliisa Murumäe, Riina Kopti, Kristina Ivaškiva, Eliise Pihlak, Triin Kahn, Jana Kardin. Treener Ulrika Tülp

Päev varem, laupäeval 18.septembril toimusid Lihula Gümnaasiumi staadionil Pärnumaa naiste jalgpalli meistrivõistlused.

Pärnumaa naiste jalgpalli lipulaev on Pärnu JK Vaprus. Hetkel hoitakse Eesti meistrisarjas kõrget neljandat kohta.

Lisaks tegutseb palju tüdrukute ja naiste treeningruppe erinevate klubide juures. Ka Lihulas üritatakse naiste jalgpallile uut hingamist sisse puhuda. Hetkel treenib Lihulas 15 tüdrukut-neidu.
Lihulasse sõitis aga meistrimedalite nimel heitlema samuti kolm naiskonda. Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi naised said tõsise koormuse, olles rivis kahel päeval järjest. Võistkonnas enamus naised, kes tosin aastat tagasi Eesti B-klassi MV kolmandaks tulid ja seitse aastat tagasi Eesti koolide meistritiitli võitsid.

Ka praeguse kodumaakonna, Pärnumaa meistrivõistlustelt teeniti hõbedased autasud. Lõuna-Läänemaa JK alistas Pärnu JK Vaprus rahvaliiga naiskonna 5:0. Vändra JK Vaprusele jäädi alla aga 1:3.
Naiskonnas mängisid: Marjana Kuldsaar, Egle-Riin Korju, Janne-Ly Siimon, Karin Mänd, Maarja Jalakas, Siret Põldäär, Anna Luuk, Trinity Õismets, Elise Ojap.

Turniiri edukaim väravalööja oli sellel aastal naiste meistrisarja siirdunud Trinity Õismets.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments