Lihula jalgpalliplatsil kohtusid kohalikud spordiveteranid

Veteranide jalgpall. Foto: Mariann Peksar
Veteranide jalgpall. Foto: Mariann Peksar

Juba teist aastat said Lihula gümnaasiumi jalgpalliväljakul möödunud laupäeva õhtul kokku kohalikud seeniorsportlased, mil Lihula kultuuri ja spordipäevade raames toimus II Retro Jalgpallilahing.

Palliplatsile tulid sportlased, kes 35-45 aastat tagasi Lihulas koos trenni tegid ja kelle suurimaks sooviks oli kodukooli hea maine.

Lihula staadioni väga heale murule rivistas end 19 spordiveterani. Seltskond oli väärikas – mitmed Eesti noorte meistrid kergejõustikus, Eesti koolide meistrid korvpallis ja väga palju omaaegseid Haapsalu rajooni erinevate alade meistrid.

Sportlastele oli tulnud kaasa elama aga ligi 150 pealtvaatajat – sõbrad, tuttavad, kunagised klassi -ja koolikaaslased ja muidu toredad Lihula inimesed.

Mehed rivistasid end ülesse ja mängu alustati piduliku särkide kätteandmise tseremooniaga.

Meeskonnad moodustati nagu meeste kooliajal – esimene-teine lugedes. Mängu kommentaator, samuti Lihula kooli vilistlane Paavo Veermäe, tuletas veel meelde, et kõige tähtsam on sõprus ja hea meeleolu.

Pealtvaatajatele pakuti tõelist jalgpallilahingut. Oli liigutusi, millega oleks saanud aplausi ka lõppenud Euroopa meistrivõistlustel. Vägevad petted, täpsed söödud ja väravavahtide tõrjed pakkusid mänguilu.

Muidugi ei möödunud mäng ka skoorita. Lõpuks õnnestus pingeline kohtumine number kaks tiimil 4-3 võita. Tähtsaim oli muidugi sõprus ja rahulolu, mis peale kohtumist käsi kokkulöömisel väljendus.

Lihula nägi oma sangareid, mäng tuletas meelde, et selles koolis on alati sporti armastatud ja tehakse seda ka praegu.

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi eestvedamisel toimuv üritus on saamas traditsiooniks. Äraütlejaid mängust ei ole ühelgi aastal olnud. Pigem on tulnud korraldajatel mängusoov tagasi lükata. Veteranide mängus oleme võtnud vanusepiiriks 45+

Jalgpalli sõpruskohtumisega austati oma kodukooli Lihula Keskkooli/Gümnaasiumi, kus kunagi õpiti ja kelle au erinevatelvõistlustel kaitsti. Kuna on ka Lihula kooli juubeliaasta, kuid kooli kokkutulekut pidada ei saa, siis usun, et selline mäng oligi nagu väike kokkutulek.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments