Niitmisvõistluse Matsalu Materdaja võitis teist korda vikatit hoinud mees

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 43


Fotod: Urmas Lauri

Käsivikatiga niitmisvõistluse Matsalu Materdaja esikoha viis koju kunstiakadeemia tudeng Taavi Piibeman, kes hoidis vikatit käes alles teist korda. Napilt kaotas talle Loksa lähedal elav vanahärra Tõnu Sild, kes on käsivikatiga töötanud juba 12aastasest peale.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
T.S.
2 aastat tagasi

Kõik on õige, olin kohapeal asja kogemas. Tore mõnus olemine, vapustav loodus! Oli toimunud mingisugune tudengite looduspäev, seal eelmisel päeval siis saadigi esimest kogemust. Hinnati minuti jooksul niidetud maa pikkust ja ainult seda, mis asja selgitab.
Peale autasustamist tänas võitja kaotajaid oskusliku niitmise eest!

viloloog
2 aastat tagasi

Ei usu, et mees teist korda vikatit käes hoidis!

Mida seal
2 aastat tagasi

võistlustel hinnati- mahtu- kvaliteeti? Mina tegelen niiduga juba kaheksa aastaselt, algul väiksema vanaema väikese vikatiga. Ei mingit mürinat- põrinat ega lärmi. Niidan sama madalalt, kui muruniiduk või trimmer, aga ei häiri külas teisi inimesi. Samas olen sportlik ja ei harrasta mingeid jama spordialasid. See mees, kes seal niitmist propageerib vikatiga on õigel teel. Järgmine kord võiks olla vähe ägedam reklaam, aga hea, et üldse kirjutatakse. Tänane põllumees ei oska niita, hobust ette rakendada, käsitsi lehma lüpsta, ainult üks raha nurumine ja nutt ja hala.