Homme saab Hanilas käsivikatiga niita

Elen Freivald

elen@le.ee

Heinaniitmisvõistus Matsalu Materdaja. Foto: Urmas Lauri
Heinaniitmisvõistus Matsalu Materdaja. Foto: Urmas Lauri

Homme kogunevad Hanila muuseumi õuele käsivikatiga niitmise huvilised, et oma oskused niitmisvõistlusel Matsalu Materdaja proovile panna.

„Ikka toimub. Reedel Hanila muuseumi juures kell kuus õhtul näeme,” ütles Matsalu rahvuspargi kultuuripärandi spetsialist Krista Kallavus. Tänavu korraldatakse niitmisvõistlust juba kuuendat korda.

Osalejad saavad esmalt põhjaliku ülevaate vikatimaailmast ja seejärel hakatakse niitma. Igal võistlejal on niitmiseks aega üks minut ja kes pikema maa maha jõuab niita, ongi võitja.

Eestimaa looduse fondi projektijuht Indrek Kuuben ütles mullu Kiideva kandis peetud niitmisvõistlusel, et osalemiseks ei pea olema eelnevalt aastaid trenni teinud, näiteks toonane võitja Taavi Piibeman hoidis vikatit käes alles teist korda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mille
1 aasta tagasi

terviseks tasub võtta

linnavurledel
1 aasta tagasi

pole ainugi, kui palju üks vikat maainimesele kasu toob ja mõni maainimene ei saagi elu jooksulgi vikatiga niitmist selgeks

Nojah, aga...
1 aasta tagasi
Reply to  linnavurledel

missiis!?