Lääne Elu lugejad arvavad, et Posti tänavat tulnuks ammu remontida

Lääne Elu

info@le.ee

lma puudeta varasemast hoopis laiemana tunduval Posti tänaval on töömehed nüüdseks üles freesinud ka asfaldi. Foto: Malle-Liisa Raigla

Lääne Elu küsis lugejatelt, mida nad arvavad möödunud nädalal alanud Posti tänava remondist.

830 vastanust 41,08% ehk 341 arvas, et Posti tänavat oleks pidanud juba ammu remontida.

223 inimest ehk 26,8% vastanutest arvas, et puud oleksid võinud säilida.

Ülejäänud vastusevariantide poolt oli alla saja küsitlusele vastanu.

81 vastanut arvas, et remont on hea, sest remondi käigus saab Posti tänav ratta teed ja neid mööda on edaspidi Haapsalus turvalisem rattaga sõita.

Ligi poolsada, 46 lehelugejat ütles, et neile ei meeldi uue tänava eskiis. Peaaegu sama palju, 43 vastanut ütles, et neil on remondist ükskõik.

27 vastanut arvas, et 3,6 miljonit maksev teeremont on linna jaoks liiga kallis. Täpselt sama palju vastajaid arvas ka, et tänav võiks remontimata jääda ja olla nii nagu on.

33 vastanut aga tundis selle üle muret, et pärast teeremondi lõppu pole autot kuskile parkida.

Kõigest üheksa vastanut ütles, et nende elu on remondi ajal väga häiritud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
saagija
3 aastat tagasi

Jah, juba ammu oleks tulnud need puud maha lõigata, olidki teised haiged ja mädanesid…. kui ei usu, küsige Sukleselt ja projekteerijalt!

Uudu
3 aastat tagasi

Laialeheliste maha raiumisega näitas linnapea, et kahjuks ta ei pea enam ajaga sammu. Ei imestaks üldse kui Haapsallu hakkab tulema erinevaid kliimavastase teo auhindu, mis võib linna mainet närima hakata.

eksole
3 aastat tagasi
Reply to  Uudu

istutatud, nuditud ja mädad linnapuud- ma ütleks, et see on nagu hädatapp ja halastussurm. Neid “laialehiseid” on siin linnas ja linna ümber rohkem, kui küll.
Mine vaata Silmale, kuidas pool puisniidust suvilakoperatiiviks muudetakse ja teine pool lihtsalt metsa kasvab. Ja mitte kedagi ei häiri.
Häda ja hala, keegi teeb liiga! Mina tahaks ikka paremat, aga näe- teised teevad valesti! Ehe eestlase hala. Selle asemel, et teisi kirudes ennast õigustada, võiks peale hakata oma isiklikust kliimapöördest, vaataks oma isikliku elu jalajälje üle. Kuhu ja mille peale raha kulub? Enamasti pakendid, väheväärtuslik toit ja meelelahutus, või kuidas?

Uudu
3 aastat tagasi
Reply to  eksole

Mis see Silma siia puutub ? Jutt käib sellest, et laialehelised puud pakuvad linnatänaval jalutajale varju ning muudavad kõrge õhutemperaruuri jalakäijale ja jalgratturile talutavaks.

Mhmh
3 aastat tagasi
Reply to  Uudu

Püüdke meeles hoida, millises kliimavöötmes me elame! Tänavune suvi (loetud nädalad) on harukordne. Pealegi pakuvad majad ise päikese eest varju, tuleb valida õige teepool käimiseks.

Praegu on peatänaval lõpuks ometi avarust! Ja vaade on juba praegu kaubamaja poolt suurepärane – superlai tee ja ilusad majad üksteise kõrval reas paistavad ka lõpuks ometi välja.

Haapsalus on piisavalt palju kõrghaljastust, kui vaatama hakata. Oleme harjunud puude keskel elama ja seetõttu ehk ei märkagi seda 🙂

Ei tea
3 aastat tagasi
Reply to  Uudu

Kui päikest kardad, siis mine üle tee, majad annavad ka varju. Kui seda ei tea, siis pole sa seal tänaval vist ammu kõndinud, aga lihtsalt korrutad teistega kaasa, puud puud puud

Taadu
3 aastat tagasi
Reply to  Uudu

Ega pilte või videot olemas ole, kus linnapea isiklikult puid langetab. Selleks oli volikogu otsust vaja. Volinikud on rahva esindajad

Naeru koht
3 aastat tagasi

Äkki oleks LE veel pakkuma erinevaid küsimusi, siis oleks saanud asja veelgi sogasemaks teha. Selle kohta öeldakse äärmiselt ebakvaliteetne küsitlus ehk loll ajakirjandus!

Habi ja viletsus
3 aastat tagasi

Väga kole pilt avaneb nüüd Posti tn. ühel pool, kus asuvad vanad ,räämas ja koledad puumajad. V.a mõnedel on vaja renoveerimist. Seda kõik varjasid noored ilusad 115 tervet puud, mis mõrvati. Terve vabariigi ajalehed sellest Haapsalu “habist” kirjutavad, aga Haapsalus “on kõk OK”. Kõik oleks võinud teha kaasaegse tehnoloodia abil, aga RAHA…. seda oleks rohkem läinud.
Hoiame metsi lindude pesitsemise ajal, aga linnarohelust halastamatu hävitame.

Hmm
3 aastat tagasi

Puud võeti maha vä? Pole kuulnudki

tomcat
3 aastat tagasi

Või et puud “mõrvati”. Hea teada, teinekord saan veganitele ette heita, et mõrvavad taimi.

Mhmh
3 aastat tagasi

Vanad, räämas ja koledad puumajad?! Et lükkaks need siis ka ümber ja… istutaks puud asemele?
Eks see on suhtumise küsimus ja maitse üle ei vaielda. Minu jaoks on peatänava majad just ilusad ja nunnud. Posti 20 saab ka varsti ilusamaks.

Häbi tundmise asemel tõstke pilk üles ja nähke, et Haapsalus on väga palju suuri puid, linn on lausa roheline (vähemalt minu kodust kõige kõrgema korruse aknast vaadates)! Linnud pesitsevad ja toimetavad… Eks peatänava puude otsas ei olekski neil mingit elu, eelistavad rahulikumaid kante.

Joodik vanalinnast
3 aastat tagasi

Lugejad arvavad ka seda, et LE võiks lunnavalitsuse sigadustest ka kirjutada ja tegeleda natuke uuriva ajakirjandusega. Selle asemel kiidetakse ainult takka kõike mis tehakse. Kas nüüd kevadeni loeme iga päev uudiseid sellest mitu kivi maha pandi posti tn?

maestro
3 aastat tagasi

muru asemele teha parkimisplatsid majaomanikele.
Peatänavale ei sobi muuru, puud ega põõsad.
Uunikivid muru as3emele ja kohe

Tiit
3 aastat tagasi

Posti tänavat oleks pidanud jah ammu remontima, aga mitte elujõus puud tänaval maha võtma. Need on kaks ise asja!!!

ei tea
3 aastat tagasi
Reply to  Tiit

kõik polnud ju elujõus.

tomcat
3 aastat tagasi
Reply to  Tiit

Tänava oleks pidanud ikka 3+ milli eest ära remontima ja siis mõne aasta pärast avastama, et juba enne ja hiljem ehitusega kahjustunud puud tuleks ikkagi maha võtta. Oleks saand veel pool milli linna maksumaksja raha kuhugi sõpradele kirjutada. Lisaks oleks saanud igasugu tiidud tagantjärele parastada.

Nojaa, aga
3 aastat tagasi
Reply to  tomcat

väga julge väide teie poolt.Kes kirjutas ja kes need sõbrad on? Kas süüdistate LV tegemisi ebaseaduslikkuses? Sellisel juhul tuleb anda asi uurimisele vastavasse ametisse või maksta trahvi laimu levitamise eest. Aga Tiidu sugused jah teavad palju, et kuidas peab jne, kuid millegipärast ühiskond teda ei vali enda esindajaks. Järelikult…