Urmas Lauri üles võetud 101 lehma ehivad Soolu lauta

Andra Kirna

andra@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 31
Urmas Lauri ja 101#heldurpaulson. Foto Andra Kirna

Soolu küla tulevasel külaplatsil, praeguse laguneva laudahoone seinal avati reedel Lääne Elu ajakirjaniku Urmas Lauri fotonäitus 101#heldurpaulson.

101 kolme kuu jooksul üles võetud lehmafotost on Indrek Aija kujundanud 29 meetri pikkuse ja ligi kolme meetri kõrguse pannoo, mis on kruvitud kunagise kolhoosilauda seina külge.

Lauri hakkas lehmi pildistama mullu sügisel pärast Pärnu linnavolikogu liikme Heldur Paulsoni kurikuulsat sõnavõttu volikogu istungil, kus Paulson kritiseeris abstraktset kunsti, küsides: „Kus on siin lehm?”

Peale fotode autori ja külarahva olid lehmanäitust avama tulnud Lääne-Nigula vallavanem Janno Randma. Näituse avamise ajal saabus Soolu külla ka aasta küla valimise komisjon eesotsas riigikogu esimehe Jüri Ratasega.

Lehmade pildistamiseks inspiratsiooni andnud Heldur Paulsoni avamisel ei olnud.

Näitus jääb lauda seinale, kuni Soolu külaselts laguneva lauda maha lammutab või kuni pannoo tuulele-vihmale vastu peab.

Fotod Andra Kirna

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments