President Kersti Kaljulaid: ma ei tee plaane

President Kersti Kaljulaid Haapsalus. Arvo Tarmula

President Kersti Kaljulaidi ametiaeg lõpeb peagi, kuid täpsemat plaani, mis edasi saab, presidendil pole. Sellegipoolest ütles riigipea, et ei ütle kunagi oma riigile ära.

Valitsus on kohe koroonapiiranguid leevendamas. Tulevad need õigel ajal?

Me ei tea seda keegi. See paistab alati tagantjärele. Võime teha prognoose, aga kui vaadata terves maailmas viiruse lainete liikumist, siis alati ei ole võimalik seostest aru saada.

Kas piirangud olid vajalikud?

Kui numbrid on läinud üles ja me oleme rangemad piirangud kehtestanud, siis numbrid tulevad alla. Ma jagan peaministri seisukohta: kui näeme, et asjad lähevad halvemaks, peame ise hakkama eemale tõmbuma; kui me näeme, et lähevad paremaks, siis loobume piirangutest.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Irrah
2 aastat tagasi

Huvitav küll, et kui oecd juhiks oleks valitud, siis oleks küll saanud riigile “ei” öelda – ebareaalne silmakirjalikkus. Täiesti uskumatu oli üldse kandideerimine presidendiks oleku ajal – umbes et nüüd üks tööots saab läbi, peab ringi vaatama. Masendavalt üheülbalised, lõhestavad, samas patroneerivad ja manitsevad on tema sõnavõtud. Ääretu isekus, eneseteadlikkus ja lihtsalt ülbus avaldus sellega, et isik soovis iga hinna eest Putiniga kokku saada – kooskõlastamata kellegagi, hoolimata sellest, et asjatundjad ei pidanud seda heaks ideeks(nagu näha, siis tulemust polnud ju peale selle, et isik sai Vene presidendiga kätt suruda, mitte mingit). Omaette tase oli kinnisidee ÜRO julgeolekunõukogusse saamiseks –… Loe rohkem »

uskmatu-toomas
2 aastat tagasi
Reply to  Irrah

Võrdle oecd juhi ja meie presidendi töötasu ja saab selgeks miks kandideeriti !

Mida v...
2 aastat tagasi

vot see ongi see, et minu ja väga paljude teiste arvates ta võib küll kõva tegija olla maailma top20 es, aga mitte Eesti huvide eest võitleja. Mismoodi ta saab Eesti huve esindada, kui paljud paljud paljud on tema seisukohtade vastu, vähemalt 300 000 kohalikku. Teemad nagu immigratsioon, homonoormehed, euroopa liidu tsentraalpoliitika. Aga otse endale esindaja valida, vot seda ka ei taheta lubada. Mats ei tohi endale esindajat valida, sest ta on nii tobu. Nii jah? Pole vaja kiita inimest ilmaasjata.

kontra
2 aastat tagasi

Tädi käibgi süüdimatult mööda eestimaad ringi ja mingit plaani ei ole. Nõunikud ostustavad tema eest. no sellisel juhul on tegemist meritsiinilise juhtumiga. Ilmselt on võiuiha ikka nii suur et ei julge seda välja öelda.

Arnold
2 aastat tagasi
Reply to  kontra

Mida puupealt ikka oodata ju …..

vaatleja
2 aastat tagasi

Vihaõhutaja selge plaan on teine ametiaeg Kadriorus. Juba asuti õgija-Ratase kallale, et Vihaõhutajale ruumi teha.

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  vaatleja

see tehti jälle peenelt ära jah. Mismoodi konservatiivid on valmistunud huvitav, et pärast ei oleks jälle hala, et süvariik tegi ära. Loodan, et seekord on paremini ette valmistunud ja võtavad suure enamuse.

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

mõtlesin saabuvaid riigikogu valimisi

Vambola
2 aastat tagasi

Loodan, et ta on viimast korda president

Äkre
2 aastat tagasi

Plaanide tegemine olekski liiga äkre. Meil on ainult plaan A