Kätlin Rohilaid-Aljaste: iga tehtud otsusega tuleb võtta vastutus

Lääne Elu

info@le.ee

Ettevõtja, Eesti missiooniinimene 2020, Läänemaa sädeinimene 2020 Kätlin Rohilaid-Aljaste. Foto: Eduard Laur

Ettevõtja, Eesti missiooniinimene 2020, Läänemaa sädeinimene 2020 Kätlin Rohilaid-Aljaste. Foto: Eduard Laur

Oleme olnud Covid-19 kriisis üle aasta. Kõige enam on pandeemia tõttu kannatanud noored ja lapsed. Neilt on ära võetud normaalne lapsepõlv ja noorte inimeste tegevused. See on tohutu panus, mis nemad on pidanud andma vanemate põlvkondade tervise nimel. Nüüd soovime lastelt ja noortelt ära võtta ka huvitegevuse. Tundub kuidagi mitte lihtsalt vale, vaid ütlemata lühinägelik samm nii meie oleviku, tuleviku kui ka regionaalpoliitika seisukohast.

Laste ja noorte heaolu peab olema riigi prioriteet. Oluline osa laste heaolus ja hariduses on huvialadel. Valitsuse otsus kärpida huvitegevusele ja huviharidusele eraldatavat raha võib pikas perspektiivis olla riigile kahjulikum kui seitse miljonit eurot kokkuhoidu. Erinevad uuringud on näidanud, et huvialad ja hobid maandavad stressi ja on depressiooni ravis sama tõhusad kui erinev psühholoogiline abi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lääne Elu
3 aastat tagasi

Võtame lastelt ja noortelt raha äta ja anname kultuuri ja spordinõunikule.

Roosi Mannus
3 aastat tagasi

Selline asi nagu ”vastutus”, on PortoRollo ajastul tundmatu mõiste.

Nimi (vabatahtlik)
3 aastat tagasi
Reply to  Roosi Mannus

Vastutust saab tõlgendada ka nii, et seisame head “omade” raha-asjade eest. Selles on ju praegused raha-peremehed tegijad. Nii erakonna kui pere liinis. Küsimus on pigem: kas erapooletuse ja aususe nõue on täidetud. Kui seda veel keegi küsida viitsib?

M.Lauri
3 aastat tagasi

Artikli näol on tegemist vihakõnega valitsuse vastu ja autori suhtes võib prokuratuur algatada menetluse Vihakõne seaduse alusel, mis võimaldab kurjategija karistamist vanglaga.

Mhmh
3 aastat tagasi

Täiesti nõus! Nii on. Laste ja noorte pealt koonerdamine on küll viimane asi, mida teha tohib.
Reformierakond on juba korra varem suurelt ämbrisse astunud, kui kriisis kärpima hakkas. Tulemust me juba teame. Aga ometi ei ole nad oma vigadest mitte midagi õppinud!!!
Niisamuti on lootusetult õppimisvõimetud need inimesed, kes ikka veel Reformierakonda valivad.

viloloog
3 aastat tagasi
Reply to  Mhmh

Jess, tõmbame EKRE sae käima! Meie oleme tegijad!