Hoolekogu tahab, et vald alustaks Taebla kooli staadioni ehitamisega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Taebla kooli staadion. Foto: Urmas Lauri

Taebla kooli staadion. Foto: Urmas Lauri

Taebla kooli hoolekogu liikmed tunnevad muret Taebla kooli staadioni ehitamise võimaliku lükkumise osas määramata tulevikku. Kooli hoolekogu saatis vastavasisulise pöördumise nii Lääne-Nigula vallavalitsusele kui ka volikogule.

“Projekt on valmis,” ütles abivallavanem Taivo Kaus. Kui ehitamiseks vajaminev raha oleks olemas, saaks ehitajat otsima hakata. “Eelarvesse on vaja planeerida rahastamisvahendid ja siis saab selle staadioni ära teha. Selle aasta eelarves seda ei ole, sellest on ajendatud ka see [hoolekogu - toim] kiri,” lausus Kaus.

“Muretsemise aluseks on tõsiasi, et Taebla kooli staadioni ehituseks ettenähtavad rahalised vahendid ei kajastu 2021. aasta eelarves, samuti ei ole valla 4-aastases eelarvestrateegias selleks vahendeid ette nähtud,” kirjutas kooli hoolekogu esimees Jüri Bachman pöördumises.

Eelarvestrateegiasee saab igal aastal teha ettepanekuid ja igal aastal vaatab volikogu selle üle. “Kui leitakse rahastamisvõimalus, planeeritakse see nii eelarvestrateegiasse kui ka eelarvesse sisse,” ütles Kaus ja lisas: “Plaan oli staadion muidugi juba sel aastal ehitada, aga ju siis eelmisel sügisel peeti otsustajate poolt sellised plaanid, et jääb praegu välja.”

“Seda pole eelarvestrateegias kirjeldatud, sest seni on loodetud muudele rahastustele. Kui lõpuks jõutakse selgusele, et kaasrahastust ei tule, siis omavalitsus ehitab staadioni valmis,” lisas Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
???
3 aastat tagasi

Taebla saab uue staadioni, hoolekogu soovil, kuid Nõva pühkigu oma eksistentsist suu puhtaks? Mis värk siin vallas toimub? Kui hoiame raha kokku koolide arvelt, siis paluks igal pool kokku hoida. Kuid nii ei saa, et ühtedele ehitame koolimaju ning staadione, kuid teised unustagu ära, et nad olemas on!

Jyri
3 aastat tagasi

Kuidas saab volikogu esimees selliseid lubadusi anda volikogu eest, otsustajaid on rohkem. Selle lubadusega valimistel ei tuuli. Läänemaa värav tuleb ennem valmis ehitada ja seejärel ilma Suureta taas ühtne Läänemaa tagasi luua.

Tõnu
3 aastat tagasi

Suur saab lubadusi veel 7 kuud jagada. Lõhutud Läänemaa ei unusta, kustuv täht!

etskae
3 aastat tagasi

Püstolreporter juba teist nädalat ilusti rivis ja edastab vallasakste infot püüdlikult.
Staadionist – mis sellise asja rajamine ka õpilaskoha maksumusega teeb?

hoolekogule jõudu
3 aastat tagasi
Reply to  etskae

…teeb, mis ta teeb, aga koolil on staadion puudu.

Aivo Pürksist
3 aastat tagasi

Valla rahakotis ulub tuul ja valjusti ulub ning laenulimiit täitub!!! Tegemist vajavad Kullamaa Keskkooli remont, Martna Koolile uut maja, Palivere Põhikool vajab soojustamist, staadioni pole ja spordihoone kukub kokku, Taebla Põhikool vajab oma staadioni, Risti bussijaama hoone ei tea kellele, kusjuures bussireisijate arv väheneb, Österby sadam vajab laevateed kuigi üle lahe Veskiviigi sadam ja paadisillad, Nõvas sadama kai ehitamist, kuigi meres kala pole. Aga unistada pole keelatud!!!

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Aivo Pürksist

Aivo Pürksist, võtke valla juhtimine siis üle, kui nii tark olete.

to hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Hellat

valla juhtimine võetaksegi kohe üle.valla rahakoti tühjaks kraapinud tegelinskid ju juba põgenevad kabuhirmus- põhjuseks ülepõlemine. ainult jutumees suur neeme annab edasi kuhjaga lubadusi- ehitame valmis, mida iganes küsite

Kodanik
3 aastat tagasi

Puudu on ta kogu aeg olnud ju. Polnud juba minu aeg mingit staadionit seal.