9

Läänemaal on ühed Eesti kallimad suvilad

Statistikaameti andmetest selgub, et Läänemaal on suvila ruutmeetri mediaanhind 843 eurot, mis on Eesti hindadest üks kõrgemaid.

Suvila ruutmeetri hind on Läänemaast kõrgem vaid Harjumaal – 914 eurot ja Saaremaal – 1173 eurot. Madalaim on hind Võrumaal, kus suvila ruutmeetri mediaanhind on kõigest 186 eurot.

Statistikaameti andmeteaduri Arko Kesküla ja juhtivanalüütikute Kaja Sõstra, Märt Leesmenti, Jaan Õmbluse hinnangul on praegusel ajal suvilad peidupaigaks nii pandeemia kui ka turu ülekuumenemise eest.

Viimase aasta jooksul on osades piirkondades suvilakinnistute hinnad tõusnud, teistes langenud. Hiiumaal on võrreldes 2020. aasta märtsiga müügiks pakutavate suvilate ruutmeetri hinnad kahekordistunud, samas kui näiteks Saaremaal oli aasta võrdluses 20% kukkumine. Mõlemad on saared, mõlemad on eksklusiivsed ja atraktiivsed, mõlemal on pakkumine limiteeritud, aga käituvad nad täiesti erinevalt.

Suvilate hinnadünaamikat maakondade lõikes analüüsides saab analüütikute sõnul teha järelduse, et vaatamata erisuunalistele muutustele, on sellel turul näha aktiivsust ja ka mõned kukkumised on juba tõusudeks pöördunud, näiteks Pärnu ning Lääne maakonnas.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
K.s
K.s

Eks seepärast ongi läänlased seal Silma kandis vana tammiku hurtsikuid täis ehitanud, et loodavad vaheltkasuga edasi müüa. Ostjateks äkki need kelle elamisi sai veel paar aastat tagasi linnulennult imetleda Tallinnas lennukiga maandudes…

Lutikas
Lutikas

Väga imelikud kuudid tekivad sinna. Mingit teed ka nende vahel pole. Samas las ehitavad tühjale maale ja ei raiu metsa maha. Need on niikuinii poolenisti maha võetud.

En.
En.

Natuke arusaamatuks jääb, millist puhkeidülli loodetakse tammeniidult leida, kui kõrval maanteel käib katkematu täiskiirusel rekkaralli. Hõre tammikualune ei summuta suurt midagi. Päästaks ehk müratõkkebarjäär.

Harald
Harald

Meri võtab Silma tagasi

Eduard
Eduard

Kas vaatad kadakate vahelt merd lääne või ida suunas pole ju vahet…lihtsalt praami jant jääb ära…🚣‍♀️

Harald
Harald

Ida suunas… Kadakaid pole

Pamp
Pamp

Loodus on Läänemaal ikkagi kehv võrreldes teiste piirkondadega.

Eduard
Eduard

Meri ja miljoni dollari vaade…

Eduard
Eduard

Siga ilus koht ka ju..!👀

wpDiscuz