3

Vatla mõis saab keskkütte

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Vatla mõis. Foto: Arvo Tarmula
Vatla mõis. Foto: Arvo Tarmula

Lääneranna vald paneb Vatla mõisa sisse keskkütte, et hoone ei laguneks ja seda oleks võimalik kasutada.

Lääneranna valla eelarves on selleks eraldatud 220 000 eurot n-ö koroonaraha, mille andis riik pärast kevadise eriolukorra lõppu kohalikele omavalitsustele. Lääneranna vallavanem Arno Peksar ütles, et midagi muud peale keskkütte selle raha eest mõisas ilmselt teha ei saa. „Katus peab. Pole kuulda olnud, et läbi sajaks,” ütles Peksar.

Seni on maja olnud ahiküttel. Mõisas tegutsevad külaselts ja raamatukogu, suur osa hoonest on kasutuseta. Peksar ütles, et seni pole arutatud, mida hoonega tulevikus ette võtta. Kunagi asus Vatla mõisas kool.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Nimi
Nimi

Riik jagas hiljuti sihtotstarbelisi toetusi kolemajade lammutamiseks. Vallal tasuks seda teemat uurida. Eelarvega oli sel aastal niigi kitsas ja 220000 eurot säästu lagunenud hoone pealt oleks igati hea samm olukorra paremaks muutmisel .

Ülla
Ülla

Küll on tore uudis! See uhke mõisamaja saab päästetud. Kui katus terve ja küte sees, võib rahulikult paremaid päevi oodata.

Arvos
Arvos

Muidugi, vägev.

wpDiscuz