Riigikohus ei võtnud Ramsholmi kinnistu omaniku kaebust menetlusse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ramsi neem. Foto. Urmas Lauri
Ramsholmi kinnistu piiril on edasi, Ramsi neeme tippu autoga sõitmist takistav värav, mille avamist Lääne-Nigula vald nõuab. Foto. Urmas Lauru

Riigikohus ei võtnud Priit Kotka ja Signe Kotka kaebust Lääne-Nigula vallavolikogu tunamullu juunis tehtud otsuse „Ramsholmi kinnisasjale sundvalduse seadmine“ tühistamiseks menetlusse ja seega jõustus Tallinna Ringkonnakohtu mullu mais tehtud otsus, millega jäi õigus Lääne-Nigula vallale.

“Vald on käitunud seaduslikult ja see on sõnumiks kõigile, kes kergekäeliselt teedele väravaid panevad,” ütles vallavanem Mikk Lõhmus. “Seega saame Ramsi tee avalikuks tunnistamise ja Ramsi neeme avamisega edasi minna.”

Priit Kotkas ütles Lääne Elule, et sellega pole asi veel sugugi lõppenud. Aastaid on vaieldud ning aastaid vaieldakse veel.

“Praegusel hetkel on kohalik omavalitsus teinud valesti, otsustanud kehtetu seaduse alusel ning otsus on tehtud vale organi poolt,” ütles Kotkas. Tema sõnul saab kinnisasjale sundvalduse seada vaid vallavalitsus, mitte aga volikogu, nagu seda Lääne-Nigula vallas tehti. Ka seadus, millele volikogu otsust tehes tugines, olevat ostustamise hetkel olnud juba kehtetu.

Ramsi tee avalikuks kuulutamist ei saa Kotka sõnul tulla, sest kehtetu sundvalduse otsuse peale ei saa järgmisi otsuseid enam teha. “Kõike tuleb otsast alustada, õige organi ning kehtiva seaduse alusel,” ütles Kotkas. “Neil on vaja teha uus sundvalduse seadmine, mida me vaidleme jälle paar aastat.”

Autoga Kotkas Ramsi tippu, kus asub vallale kuuluv poole hektari suurune Ramsi puhkekoht, oma kinnistul sõita ei luba, küll on võivad sinna vabalt liikuda nii jalakäijad kui ka jalgratturid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaak
2 aastat tagasi

Kui jalgvärav on lahti, siis ju igati ok. Autoga ei peagi saama sõita mereäärede. Selle 1km võib ju jalutada ka. AGa siis peaks olema ka vastav infotahvel ja enne väravat mingi võimalus auto tee äärde jätmiseks.

Oot misasja
3 aastat tagasi

vahi veel edasi kaebama ka veel. Täitsa kinu ikka.

ja
3 aastat tagasi

s-ta kokku keeranud vallaametnik, kes lasi rahus ka teed ära erastada, ei vastuta millegi eest, kuhu jõudnud oleme, hullem , kui vene aeg

elu meie ümber
3 aastat tagasi

Miskit pole muutunud, püüdlik püstolreprter on ikka alles, Lääne-Nigula valla pressiesindaja edulugu vestmas. LE tõsiseltvõetavus?

Olku
3 aastat tagasi

Vene pirivalvid olid pahad,kes hoidsid loodust, aga mida nüüd, isegi jalgrataga ei pääse kuskile

Harald
3 aastat tagasi

Võõrliigid peaks Noarootsi vallast üldse kõige kaduva teed saatma

Lgp. Lauri,
3 aastat tagasi

Riigikogul ei ole selle asjaga mingit pistmist.

Arvos
3 aastat tagasi

Kaagutada võib palju tahes kuid värav peab kaduma.