Juhtkiri: õpetajad ja vaktsiin

Lääne Elu

info@le.ee

Joonistanud Ott Vallik.

Joonistanud Ott Vallik.

Kui läinudkevadise koroonalaine ajal tungis viirus hooldekodudesse, siis sel sügisel ja talvel on kõige rohkem kannatanud koolid. Nii õpilaste kui ka õpetajate haigestumise tõttu on koolid vahelduva eduga kas täielikult või klasside kaupa pidanud üle minema koduõppele. Näiteks Lihula gümnaasium on sel õppeaastal juba kolmandat korda kaugõppel.

Kui kevadel kõik koolid poolteiseks kuuks kaugõppele jäid, räägiti palju sellest, kuidas kodus õppimine laste edasijõudmist ja haridusteed mõjutab. Toona olid kõik võrdses (sund)seisus, nüüd aga mitte, sest osas koolides käib õppetöö koolimajas täie hooga edasi. Kumb variant on olnud parem, selgub siis, kui kevadel hakatakse tibusid kokku lugema ehk siis eksamite tulemustest.

Selleks et koolid saaksid õppetööd segamatult jätkata, on riigi poolt ette pandud, et pärast meedikute ning hooldekodude elanike ja töötajate vaktsineerimist on järjekorras õpetajad. Haridusministeerium on teatanud, et õpetajate vaktsineerimine algab juba esmaspäeval.

Ka Läänemaa üldhariduskoolides on hakatud koostama vaktsineerimisnimekirju, kuid koolijuhtidel puudub täpsem teave selle kohta, kes, kuidas ja millal õpetajaid ja ka teisi kooli töötajaid süstima hakkab.

Nimekirjade koostamisel on aga selgunud, et veerand õpetajatest on vaktsiinist keeldunud. Põhjuseks on toodud tervislikku seisundit, kuid õpetajate seas on ka vaktsineerimisvastaseid. Nagu ütles Noarootsi gümnaasiumi ajalooõpetaja Margus Maiste, mõtles temagi pikalt, enne kui end nimekirja pani, kuid langetas otsuse lasta end vaktsineerida mitte enda, vaid teiste pärast. Seda selleks, et viirust mitte edasi kanda. Ehk võiksid ka vaktsineerimisest keelduvad õpetajad mõelda sellele, et nad ei vastuta ainult enda, vaid ka teiste eest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
3 aastat tagasi

kuna tegemist on ikkagi tingimusliku müügiloa saanud vaktsiinidega, mille riske ja tüsistusi alles jätkuvalt uuritakse on mõistetav, et inimesed tahavad oodata-uurida. Lisaks- vaktsiinid kaitsevad inimest raske haigestumise eest, mitte nakatumise eest üdiselt või nakkuse edasiandmise eest. Seega kui mõni tööandja ähvardab või manipuleerib inimesi, et pead vaktsineerima- et teisi mitte nakatada, siis on see kas teadlik või ebateadlik valeinformatsioon.

Arvamus
3 aastat tagasi

Eeskuju näidatakse ikka tegude mitte sõnadega, tehku siis LE oma töötajatega vaktsineerimiskampaaniat.

Covid
3 aastat tagasi

Mida see vaktsineerimine annab õpetajatele, kui õpilased on vaktsineerimata? Kui õpetaja saab end õpilastest tahvli ees või laua taga eemal hoida, siis õpilased istuvad paratamatud teineteise lähedal ja puutuvad omavahel pidevalt kokku. Kui hoolime artiklis kirjutatud viisil õpilaste tervisest, siis oleks tulnud ammu õpetajatele teha need pleksiklaasist kastid, kus sees saab õpetada. Õpilaste tervisekontroll teiste õpilaste ja õpetajate kaitseks on alla igasugust arvestust. Juhtikiri unustab oma kahepalgelises tekstis lisaks ka selle, et tootjad pole suutnud vaktsiini kehtivusaega välja õelda ning peale tulevad uued tüved. Lisaks on igal õpetajal õigus see haigus ise läbi põdeda ning saavutada immuunsus selle kaudu. Saame… Loe rohkem »

Nojah
3 aastat tagasi
Reply to  Covid

Nad on öelnud küll. Tegelikult on vaktsiinivastased harimatud inimesed.