Pärnu kolledži üliõpilased kavandavad reisimarsruute Läänemaale

Pärnu õpilaste reis algas lossiplatsilt, Foto: erakogu
Pärnu üliõpilaste reis algas lossiplatsilt. Foto: Tatjana Koor

24. novembril oli Tartu ülikooli Pärnu kolledži üliõpilastel õppereis Läänemaale, et leida inspiratsiooni, tutvuda maakonnas olevate võimalustega ning saada infot reisimarsruutide kavandamiseks.

Päev algas Haapsalus linnuse kõrval asuva ja juba 15 aastat tühjana seisva St. Peterburg hotelli külastusega. Õppijad kohtusid hotelli omanikuga ja said võimaluse selles tondilossis jalutada ning kuulata arendusplaanidest. Külastuse tulemusel esitavad õppijad ideid hotelli arenduseks, sh kes võiksid olla butiikhotelli külastajate, milliseid teenuseid võiks pakkuda ja milline võiks olla hotelli interjööri disain.

Seejärel külastasid üliõpilased maakonnas olevaid võimalusi: Silma õpikoda, Noarootsi kõrts-poodi, Soolu küla ning teisi looduslikke ja kultuuripärandiga soetud paiku. Kohalikud ettevõtjad jagasid õppijatega enda, ettevõtete ja koha lugusid ning selgitasid ootusi kavandatavatele marsruutidele. Paikade külastuse ja lugude kuulamise eesmärk oli saada sisendit koostamaks marsruute, mida pakkuda piirkonna külastajatele ja seeläbi anda neile põhjust jääda piirkonda kauemaks süvendades nende teadlikust piirkonnast ja suurendades kohalike teenimisvõimalusi.

Õppereis toimus aine reisi- ja sündmuskorraldus raames.

Fotod: Tatjana Koor

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments