0

Haapsalu tennisistid said mitu turniirivõitu

Annika Mändla ja Silvia Ots võitsid turniiri ühtegi mängu kaotamata. Foto: erakogu

Tallinnas Kalevi tennisekeskuses Eesti III liiga turniiril tegi suurepärase esituse riigikogu liige Jaanus Karilaid (Keskerakond).

Ta tuli turniiri võitjaks, kaotades kogu turniiri jooksul vaid ühe seti. Teise asetusega Karilaid oli esimeses ringis vaba. Seejärel võitis Thomas Tompi (6:3, 6:2), Margus Sarapmägi (6:3, 6:2) ja poolfinaalis Nikolai Mandroko (4:6, 6:2, 10:5). Finaalis näitas Karilaid samuti kindlat mängu, alistades esimese asetuse saanud Juri Ivanovi kahes setis 6:2, 6:3.

Oma heale hooajale III liigas pani Karilaid uhke punkti Eesti III liiga Masters turniiril, kuhu pääsesid edetabeli 16 paremat. Et head tulemused eelnevatel turniiridel ei olnud juhus, tõestas ta veenvalt, noppides turniirivõidu ka Mastersilt. Et suurte võitude jaoks on vaja ka veidi õnne, näitas juba esimene mäng, mille Karilaid suutis enda kasuks pöörata alles otsustava kiire lõppmängu viimaste punktidega, alistades Rene Kasela 5:7, 6:3, 13:11. Järgmised mängud tulid juba numbriliselt ülekaalukamalt, kuid mitte lihtsamalt. Veerandfinaalis võitis Karilaid Juri Ivanovi (7:6(5), 6:2) ja poolfinaalis III liiga edetabelijuhi ja turniiril esimese asetuse saanud Igor Lobanovi 6:3, 6:0. Finaalis oli Karilaid parem Meelis Seppmanist (6:3, 6:4). Mastersi võiduga tõusis Jaanus III liiga edetabelis 4. kohale. Turniiridel osales 202 mängijat.

I liiga turniir

Tallinki tennisekeskuses Eesti I liiga turniiril mängisid Marek Turu, Joonas Tomingas ja Ott Raidla. Turu võttis oma järjekordse turniirivõidu, alistades veerandfinaalis Dmitri Jurkini (6:1, 6:0), poolfinaalis Margus Metsanurme (6:3, 6:1) ja finaalis kindlalt Daniil Starodubtsevi (6:1, 6:2). Raidla jõudis veerandfinaali võiduga Erki Tammenurme üle (6:4, 3:6, 10:2), kuid kaotas siis Martin Kohvile (3:6, 3:6). Tomingas kaotas esimeses ringis Margus Metsanurmele (4:6, 6:3, 2:10).

Oma üleolekut ja head mänguklassi tõestas Turu Tallinnas Tondi tennisekeskuses toimunud Eesti I liiga Mastersil, kust tuli meile juba teine Mastersi tiitel. Ta võitis veerandfinaalis Madis Tarumi, poolfinaalis kindlalt Aare Vahimetsa ja finaalis Daniil Staroduptsevi (6:2, 6:3). Selle võiduga kindlustas Turu endale aasta edetabelis ülikindlalt esikoha 3510 punktiga Järgnesid Daniil Staroduptsev 2435 ja Erkko Kõrgema 1923 punkti. Kokku oli edetabelis 92 mängijat. Mastersile pääsesid ka Tomingas ja Raidla, kuid pidid avaringis leppima nappide kaotustega. Tomingas jäi alla Johannes Raunile (6:7(2), 3:6) ja Raidla Rain Sinimaale (4:6, 6:4, 8:10). Aasta lõpetasid Tomingas ja Raidla edetabelis kõrvuti 17. ja 18.real.

Naiste paarismängu võit

Kadrioru tennisekeskuses Eesti III liiga paarismänguturniiril olid suurepärases hoos Annika Mändla ja Silvia Ots, võites turniiri ühegi kaotuseta.

Mändla/Ots alustasid võiduga Lilia Kristiansoni ja Astrid Priimägi üle (6:2, 6:2), seejärel võitsid paari Liina Link ja Elo Sert (6:2, 6:3) ning poolfinaalis olid paremad paarist Kerli Pajuste ja Kadri Taalfeld (6:2, 6:2). Finaalis oli mõlemal paaril võimalusi, kuid otsustavatel punktidel mängisid Mändla ja Ots kindlamalt ning turniirivõit saavutati Katrin Allmäe ja Karit Neideri üle tulemusega (7:6(2), 6:4). Mändla ja Otsa etteastet võib iseloomustada ütlusega „Tulid, nägid, võitsid!”.

Samas Eesti I liiga paarismänguturniiril mängis edukalt Karin Kanepi. Koos Kadri Kukega võitsid nad turniiri. Et turniirivõit ei tulnud kergelt, näitavad mängude tulemused. Otsustava mängu Jelena Galjanova ja Jane Taaberi vastu võitsid Kanepi ja Kukk (7:5, 7:5), paari Merike Lainurm ja Ly Tiido-Nurmetalo üle olid võidunumbrid (6:7(4), 6:2, 10:8) ning Liisi Kääri ja Anete Tammeveski üle (6:7(5), 6:4, 10:8).

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz