Soolu põllugalerii sai kunstikummuti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4
Kunstikummuti avamise juhatas sisse Säde Lattikas. Foto Leele Lattikas

Laupäeva õhtul avati Soolu põllugaleriis vana kolhoosilauda kõrval kunstikummut, mille sahtlid on kunstiga täitnud Haapsalu kunstikooli õpilased.

Soolu külaseltsi ühe eestvedaja Viivika Orula sõnul oli neil tosin tühja sahtlit, millesse Haapsalu kunstikooli õpilased Aide Leit-Lepmetsa sõnul pildid joonistasid. Külaseltsi palvel peitsid noored kunstnikud oma piltidesse ka iidsed kaitse- ja õnnetoovad märgid. Laupäevaõhtusel kunstikummuti avamisel tutvustasidki noored autorid oma töid.

Üks sahtel on aga tühi ja ootab tundmatute autorite töid. See tähendab, et igaüks võib oma joonistuse sahtlisse poetada. Orula sõnul on ainus tingimus, et tööd peaksid taluma niiskust.

Kui näituse juhatas sisse imeilusa häälega Säde Lattikas, siis näituseavamise lõpetas üsna ekstreemsetes oludes rahvamuusik Marike Paberits. Tema tarbeks taasavati vana kolhoosilauda uks ja valgustati küünaldega pop-up lava. „Et torupill on läbi ajaloo olnud tantsumuusika tegemiseks mõeldud pill, siis võeti muidugi ette ka üks sabatants,” ütles Orula.

Orula sõnul kogunes kunstikummuti sahtlinäituse avamisele ja sellele järgnenud Merike Paberitsi torupillikontserdile umbes 60 inimest, mis ületas ootused mitmekordselt. Kuuma teetassi ja kõrvitsapannkookide kõrval jätkus inimestel jutustamist kauemaks.

Et alanud on jõuluootuse aeg, on Soolus koha sisse võtnud Oru hooldekodu elanike nobedate näppude all valminud päkapikud – neid võib leida nii postkastidel kui koduväravas.

Fotod Viivika Orula

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Huviline
3 aastat tagasi

Ootan uut üritust. Mõelge midagi lauta sisse korraldamiseks.