0

Lõuna-Läänemaa JK võitis Tallinna FC Ajaxi 6:0

Lõuna-Läänemaa JK U16 meeskond peale Tallinna FC Ajaxi 6:0 alistamist. Foto: Siive Knäzeva
Lõuna-Läänemaa JK U16 meeskond peale Tallinna FC Ajaxi 6:0 alistamist. Foto: Siive Knäzeva

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi lõpetas Eesti noorte jalgpalli  meistrivõistluste kodumängud 6:0 võiduga Tallinna FC Ajaxi vastu.

Lõuna-Läänemaa JK noored kinkisid staadionile tulnud pealtvaatajatele hooaja parima mängu.

Juba esimese viie minutiga panid poisid staadioni rõkkama. Kaks väga ilusat väravat viisid kodumeeskonna juhtima. Kuigi mäng oli keeruline, vastased teravad ja teise temperamendiga suudeti oma rütmi hoida ja poolajaks turvaline 5:0 eduseis mängida. Teisel poolajal löödi veel üks värav ja sellega ka suurepärane 6:0 võit koju jätta.

Mängus tegi hat-tricki Geron Noor, kaks väravat lisas Keiro Ristikivi, ühe sepistasid omale vastased ise. Muidugi saab kiita kogu meeskonda. Kokku on tabelis nüüd noortel lõunaläänlastel 11 punkti, mille annavad kolm võitu ja kaks viiki.

Hooaja viimases kohtumises mängitakse 24.oktoobril Sportland Arenal Tallinna FC Flora noortega. Viimati suudeti koduväljakul Eesti esiklubi järelkasvuga 2:2 viigistada.

Tavaliselt mängitakse noorte riigi esivõistlustel kevadring ja sügisring, kahe ringi vahele jääb suvepaus. Meistrivõistluste algus on vastavalt vanusele erinev.

Tavaliselt on mängud alanud aprillis. Sellle hooajal on eriline aasta pannud noored proovile ja meistrivõistlused algasid mai viimasel päeval. See tähendas noortele eriliselt tihedat mängukalendrit.

Väga eriline on olnud aga 2020 aasta meistrivõistlused Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi U16 meeskonnale. Oma 22 Eesti noorte meistrivõistluste aastat mängiv maaklubi alustas aga oma meistrivõistlusi sootuks juuli lõpus. Kevadel Lihulas puhkenud koroonakriis sundis noored treeningutelt ja mängudelt eemale.

See tähendas seda, et noored jalgpallurid kogesid enneolematult tihedat sügist, kus kaks ringi tuli ära mängida väga lühikese ajaga.

Näiteks juulis-augustis, 30 päeva sees pidasid noored kaheksa kohtumist. See nõudis meeskonnalt targalt treenimist, mängudeks ettevalmistust just eelkõige võimalike vigastuste vältimist nii tiheda mängugraafikut silmas pidades.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz