Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets saadeti Lihulast viimsele teele

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Leinalipud Lihulas Lääneranna vallamaja hoonel. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 21
Mikk Pikkmets saadeti täna Lihula kultuurimajas viimsele teele. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets saadeti Lihulast viimsele teele

Reedel oli Lääneranna vallas leinapäev, lehvisid leinalipud, sest pärastlõunal saadeti Lihula kultuurimajast viimsele teele vallavanem Mikk Pikkmets.

Reedel heiskasid leinalipu kõik Lääneranna valla allasutused, teeninduskeskused ja vallamaja. Vallavalitsus kutsus üles ka Lääneranna valla kodanikke heiskama leinalipu ja süütama küünla oma aknal.

Mälestusteenistus algas Lihula kultuurimaja suures saalis pärastlõunal kell kaks, saali 330 istekohta olid kõik leinajate poolt hõivatud.

Põhjaliku ülevaate Mikk Pikkmetsa elust ja tegevusest andis Ants Välimäe. Pikkmetsa sõber ja erakonnakaaslane, sotsiaalminister Tanel Kiik ütles, et Mikk oli rahvamees, aga mitte populist.

„Ta oli Lääneranna valla alustala,” ütles Lihula kultuurimaja juht Tiina Lobja. Tema sõnul olnud Pikkmets tark juht, kes oskas oma seisukohti kolleegidele selgitada.

„Ma võisin minna vallavalitsuse istungile oma arvamusega, tulin sealt aga Miku arvamusega,” nentis Lobja. „Me ei hääletanud, jõudsime alati konsensusele, Miku konsensusele.”

Mikk Pikkmetsa urn saadeti kultuurimajast teele ning matus toimus Mihkli kalmistul.

Vallavalitsus oli koroonaviiruse tõttu palunud ärasaatmisel osalejatel kanda maski, järgida kätehügieeni ja püsida hajusalt.

Mikk Pikkmets sai 19. septembril Oidremal ATV-õnnetuses raskeid vigastusi ja suri kümme päeva hiljem Põhja-Eesti regionaalhaiglas.

Urmas Lauri fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments