Vallavanem soovib tuulepargi elamutest kaugemale viia

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Aulepa tuulepark. Foto: Urmas Lauri

Ene t Greenile kuuluva Aulepa tuulepargi tuugenid jäävad kõrguselt Risti omadele kõvasti alla. Foto Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus leiab, et Risti tuulepark peaks jääma elamutest vähemalt kahe kilomeetri kaugusele.

Praeguse seisuga lahutaks Ristile planeeritavat Eesti kõrgeimat tuuleparki elumajadest napilt kilomeeter. „Seda on tunnetuslikult ilmselgelt liiga vähe,” ütles Lõhmus. Kahestki ei pruugi aga piisata. „Kaks, kolm või viis – selle üle võib arutleda,” ütles Lõhmus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maakas
3 aastat tagasi

Mis mõtet on luua midagi, mis ise ennast ära ei majanda ja millele peab terve riigi rahvas kogu aeg peale maksma? Ma ei tea ainsatki tuuleparki, mis toetust ei küsiks. Ma ei tea, kas nad toetust ka tegelikult vajavad, aga igal juhul omanikud väidavad, et nad ei tule muidu toime. Ja me kõik maksame. Millegi arvelt muidugi. Milleks selline jama? Need tuulikud ei toida kogu riiki niikuinii mitte kunagi ära, selleks peaks kogu vaba maa neid täis olema.

Juss
3 aastat tagasi

Tubli, vallavanem. Tuulegeneraatorid on loodusele kahjulikud ja selle sisse kuulub ka inimene. Kas saaks paremini.

uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Isegi viis kilomeetrit on vähe peaks olema ca 10 kilti +/-2.

jah
3 aastat tagasi

siis müüakse see nn. tuuleenergia meile elektribörsil kirvehinnaga maha, vaadake , mis elbörsil toimub, suvi valge aeg, kütmist ei toimu, pooled ettevõtted seisavad, aga börsihind mõni päev pea 20 kordne, taskud on vaja neil vahendajatel täita

Käkre
3 aastat tagasi

Ärge vaielge presidendile vastu. Tuulikud on head! Iga tuulik elavdab majandust ja toob seega riigieelarvesse raha. Rahaga saab toetada vähemusi ning seega on tuugenite ehitamine prioriteet nr2 rail balticu järel. Eesti ei tohi jääda suletud põlevkiviriigiks. Põlevkivi kasutamine tuleks lõpetada kohe ning kogu elekter välismaalt osta. Kui olemasolevate välisühendustega ei saa kogu riiki elektriga varustada, siis esmalt tuleb maapiirkondade elektritarbimist vähendada kuna nende mõju skt-le ja seeläbi ka vähemustele on väiksem.

andke
3 aastat tagasi

ka rahvale sõna nendes küsimustes, ärge pidage endid ainutarkadeks nende elukohtade tingimuste muutmisel. kaalul on kohalike tervislikud elutingimuse ja ärimeeste rahahimu rahuldamine teie elukohas.

to käkre
3 aastat tagasi
Reply to  andke

Õiged tähelepanekud. Lõhmus ajab seda tuulikute rida täie hooga, sest ilmselt ongi ta ka vähemuste esindaja- pole veel kuulnud, et keegi ihkaks oma õuele tuulikut peale arusaamatu presidendi, kes tahab, et eestlane hakkaks kallist energiat ostma mujalt, sest omad jaamad on juba tasalülitatud