Hiiumaa soovib suveks Heltermaa-Rohuküla liinile lisalaeva

BNS

Parvlaevad Piret (vasakult) ja Regula Virtsu sadamas. Regula toimetab liinil lisalaevana. Foto: Urmas Lauri

Hiiumaa vallavalitsus teeb maanteeametile ettepaneku tuua alates järgmisest aastast suviseks tipphooajaks Heltermaa-Rohuküla liinile lisalaev.

Vallavalitsus märkis maanteeametile saadetud pöördumises, et Hiiumaa erinevate transpordiühenduste vajadus on aastaid suurenenud.

“Seni rahulikumas tempos tõusnud statistilised näitajad on selle aasta erakorralise olukorra järel veelgi progresseerunud. Suurem üleveetavate sõidukite arv on kasvanud samaaegselt mahajäämist iseloomustavate näitajatega. Eriti on see näha suvekuudel,” kirjutas vallavanema asendaja Toomas Rõhu.

Rõhu lisas, et suvistel tipphetkedel ootasid üldjärjekorras reisijad nii Rohukülas kui Heltermaal keskmiselt kolm kuni viis tundi, et laevale pääseda. “Seejuures on oluline märkida, et Hiiumaa külastatavuse tõus ei ole olnud sellel suvel harukordne, vaid aastast aastasse kasvav trend,” nentis ta.

Hiiumaa vallavalitsus teeb ametile ettepaneku leida võimalus alates 2021. aastast suvisel tipphooajal ehk jaaninädalast augusti lõpuni suurendada alates liinimahtu Heltermaa-Rohuküla liinil ja tuua liinile lisalaev.

Tänavu suvel tehti Rohuküla-Heltermaa liinil 1846 reisi, mida on 0,4 protsendi võrra enam kui mullu suvel. Üleveetud sõidukite arv kasvas samal ajal 8 protsenti.

Rõhu märkis pöördumises, et sõidukite arv liinil kasvas tänavu suvel lisandunud reiside arvust oluliselt rohkem, mille tõttu suurenesid ka mahajäämused sadamates ning sõidukeid jäi maha üha rohkematest reisidest.

Sel suvel jäi 1846 reisist sõidukeid maha 183 korral ehk 10 protsendil reisidest. 2019. aasta suvel jäi sõidukeid maha 8 protsendil reisidest, tunamullu aga 6 protsendil reisidest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
3 aastat tagasi

Kui Hiiumaa tahab, siis ostab lisalaeva ja käitab seda oma rahade eest. Alustuseks tuleb aga saada rebasetapjaga hakkama siis võib edasi vaadata.

Lastud Vares
3 aastat tagasi

Olen hiidlastega nõus-lisalaeva on suvel vaja.Aga ostke see oma raha eest- kasvõi lennukikandja. Miks peaks Viljandi või Paide maksumaksja oma maksudest teiste sõidulõbu kinni maksma ?

Jüri
3 aastat tagasi
Reply to  Lastud Vares

Viljandi või Paide maksumaksja Hiiumaal ei käi?

Küllhiid lane
3 aastat tagasi
Reply to  Lastud Vares

Haapsalu raudteed ja Tallinna maanteed ehitatakse loomulikult Haapsalu elanike raha eest…

Lastud Vares
3 aastat tagasi
Reply to  Küllhiid lane

See raudtee on vaid väikese osa Haapsalu elanike soovunelm,mis majanduslikult end iial ära ei tasu.Sest kaubavedu pole ja ei tule ning piletimüügist piisab heal juhul vaid vedurijuhtide palkadeks.Raudtee tuleb vaid juhul, kui mõnel erakonna sponsoril on viiendat pensionisammast vaja.