Lihulas toimus suur veteranide jalgpallilahing

Veteranide mängust osavõtjad. Foto: Siiri Tein
Veteranide mängust osavõtjad.
Foto: Siiri Tein

Laupäeva õhtupoolikul ummistasid peaaegu 200 pealtvaatajat Lihula gümnaasiumi staadioni.

Lihulas ei mänginud valitsev Eesti jalgpallimeister Tallinna FC Flora. Sellel päeval ei tõuganud ka kuuli Eesti tippatleedid, kuigi ka need nimetatud on Lihulas sportinud.
Meie oma rahvas tuli kaasa elama meie oma kodukoha spordiveteranide jalgpallilahingule.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi korraldatud jalgpalli suursündmusest võtsid osa meie tublid spordipoisid 40-50 aasta tagusest ajast. Siis kui rohi oli rohelisem ja päike eredam. Siis kui spordipoisid mängisid tennistes ja kui jalgpallisaabastest võis und vaid näha, aga kõik mängud said peetud ja sporditegemine koolivendadega oli lapsepõlves üks kõige tähtsamaid tegemisi.

Nüüd Lihula kultuuri- ja spordipäevade raames toimunud jalgpalli sõpruskohtumine tõi need paljud mehed taas armastatud Lihula gümnaasiumi jalgpalliväljakule tagasi.
Platsil oli ka neid, kes viimati olid siin pärast kooli lõpetamist.
Mõistagi oli vanade sõpradega kohtumine väga liigutav ja pealtvaatajad oskasid oma lapsepõlvesõpru ja lihtsalt tuttavaid väärikalt aplausiga tervitada.

Jalgpallimäng algas rivistusega. Kohtumise kommentaator Paavo Veermäe kutsus kõik mängijad eraldi välja. Kohtumise korraldaja Jaanus Getreu kinkis igale mängijale spetsiaalselt mänguks valminud särgi, millel oli spordimehe nimi või kooliaegane hüüdnimi ja nime all spordimehe vanus mängupäeval. Iga spordimees sai väljaku äärest suure aplausi. Särgid seljas, võtsid poisid pikkuse järgi rivvi ja võistkondade loendamine esimene-teine-esimene-teine võis alata.

Kohtumine oli küll suur show, kuid vanad spordimehed, kelle hulgas mitmed omal ajal erinevatel spordialadel vabariigi tipus olnud noored, näitasid vägagi heal tasemel mängu.
Head löögid, täpsed söödud ja ennastsalgav, kuid ettevaatlik võitlus palli pärast pani rahva rõkkama ja mängu kommentaatori mahlakad kommentaarid lõid õhkkonna, mis omane suurele spordivõistlusel.

Mängiti väiksemal väljakul ja väiksema koosseisuga ning tihe vahetuste tegemine hoidis mehed värskena.
Võrdne mäng kunagiste koolivendade vahel lõppes tulemusega 2:2.
Publik nõudis küll penaltiseeriat, kuid mängijad ise arvasid, et just viik on selle taaskohtumise kõige parem lõpptulemus.
Oli südantsoojendav sportlik jalgpallipäev.

Lihula suurel veteranide jalgpallimängul mängisid:

Raivo Põder, Aivar Susi, Andrus Arder, Avo Koitsaar, Avo Kiisk, Jaanus Getreu, Armin Laane, Uku Hinsberg, Tarmo Kaus, Toomas Reinsalu, Silver Sepp, Aivar Elissaar, Sander Mäekuusk, Rivo Raudkivi, Üllar Nikkel, Vladislav Smõtškov.
Mängu kohtunik: Rando Kesküla.
Mängu kommentaator: Paavo Veermäe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jüri
3 aastat tagasi

Oli vägev spordipäev, mis algas 3×3 kossuturniiriga ja lõppes suure vuti showga.
Pealtvaatajaid oli rohkem kui õhtusel simmanil…
See ütleb kõik !!!
Kahjuks ei näinud järjekordselt ühtegi ametnikku või volikogu liiget peale Mairo, kes oli kossuturniiri korraldaja.
Palgalised kultuuri ja sporditöötajad ei suuda niipalju publikut kohale tuua kui need kes teevad seda paljast entusiasmist. Mõelge selle üle asjapulgad !
Ja rääkimata kommentaatorist kes teeb paljudele proffidele silmad ette aga valla üritustele ilmselt pole kutsutud, vähemalt pole näinud.
Oli vägev spordipäev, kiitus tegijatele !