Haapsalus liiguvad ringi agressiivsed kaupmehed

Haapsalus Tamme tänava korterelamutes käivad ringi agressiivsed kaubapakkujad, kes politseile teadaolevalt käivad ukselt uksele ning eakamate inimestega suhtlemisel võivad kauplejad tungida inimese elamisse.

Haapsalu politseijaoskonna piirkonnavanema Indrek Tohtri sõnul pakuvad need kauplejad müügiks riideesemeid. „Müüjate agressiivsus väljendub selles, et kui inimene neile oma ukse avab, astuvad nad sisuliselt kohe uksest sisse ja panevad kaubakoti esikusse nii, et inimene ei jõua õieti reageeridagi,” kirjeldas Tohter.

Politsei soovitab vältimaks võõraste inimeste jõudmist trepikodadesse, korteriühistutel jälgida, et välisuksed oleksid suletud ja lukustatud. Samuti on õigus küsida kauba pakkuja isikut või tegevust tõendavaid dokumente. Nende esitamata jätmisel või soovimata tegevuse jätkamisel on otstarbekas esimesel võimalusel teavitada sellest häirekeskuse telefonil 112, et välja kutsuda politseipatrull, kellel on võimalus kontrollida selliste kaubapakkujate tegevuse seaduspärasust. Samuti tasub sel teemal suhelda oma eakamate lähedastega, nad ei satuks süüteo ohvriks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Saa 1x5a2
3 aastat tagasi

A mille jaoks korteris aknad on ?

Gen
3 aastat tagasi

Loomulikult peaks trepikodade ja kodude uksed alati lukus olema. Aga näiteks Tamme 17 kortermajas elab maniak,kes hullu järjekindlusega avab iga päev trepikodade välisuksi. Olen sellest teavitanud ka ühistu juhatust,aga ega enne ei reageerita,kui midagi on ära varastatud.

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Gen

Tuulutama peab ka ju