Nakatunud läänlase nakkusallikas pole teada

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Pühapäeval lisandus Läänemaale üks koroonaviirusega nakatunu, üle 65aastane mees, kelle nakatumise koht ei ole teada.

„Ta ei tea, kust ta võis viiruse saada,” ütles terviseameti Läänemaa esinduse vaneminspektor Lea Kiis.

Mehega kokku puutunud inimesed on Kiisi sõnul terviseameti jälgimise all.

Kuigi rahvastikuregistri andmeil on Läänemaal nakatunuid olnud 14, siis reaalselt on haiguse ajal neist Läänemaal olnud viis. Teised on haigust põdenud mõnes teistes maakonnas.

Kiisi sõnul on pühapäeval nakatunud mees Läänemaal hetkel ainus aktiivne haige, teised nakatunud on viirusest tervenenud. „Temal on ka ohtlik periood möödas ja ta pole enam nakkusohtlik,” ütles Kiis.

Läänemaa elanikest kuus on Lihula hooldekodu elanikud. Terviseameti Lääne regionaalosakonna juhataja Kadri Juhkami sõnul on Lääneranna vallas haigestunud kokku 29 inimest, neist hooldekoduga on seotud 26. Juhkami sõnul on kolm hoolealust surnud, kaks hooldekodu elanikku pääsevad haiglast välja täna, seejärel jääb haiglaravile veel viis hoolealust. Ülejäänud hooldekodu nakatunud on haiglast tagasi hooldekodus.

Lääneranna vallas on veel neli aktiivset haigusjuhtu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Postimees
3 aastat tagasi

Andmekaitseseadus on tähtsam kui inimeste tervis…
Seal putsi võite oma hämaga käia

Elanik
3 aastat tagasi

See läänlane andis vale positiivse, järgnevad testid on siiamaani negatiivsed. Võiks ikka jälgida ka millist informatsiooni avalikusele jagada. Ootaks ennem kordustestid ka ära ennem kui statistika numbrit suurendada.

Huvitav
3 aastat tagasi
Reply to  Elanik

Mitu korda siis ühte inimest testitakse?

Elanik
3 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

Kontrollitakse üle. Sellel inimesel puudusid tüüpilised koroona tunnused. On siiski ka teisi haigusi olemas ja võib juhtuda, et test annab valepositiivse.

Kus
3 aastat tagasi

Läänemaa on suur ja lai,kui räägitakse nakatunutest,võiks rääkida konkreetsemalt asukohast, muud ei ole kui läänemaal ja läänemaal,lõpuks tuleb välja,et Lihulas.

Kohalik
3 aastat tagasi
Reply to  Kus

Lihula ei ole enam Läänemaa

väikehaapsallane
3 aastat tagasi

Kas see 65 aastane mees oli proovireisja või elas omas kodus, käies vaid aias ja kohalikus poes? Sel juhul oleks siiski oluline teada, kus Läänemaa piirkonnas on nii lihtsalt nakatumine võimalik.

Kohalik
3 aastat tagasi

Andmekaitse seadus ei luba teavitada inimese elukohta.