Haapsalu linnavalitsus sulgeb nädalavahetustel Karja tänava autodele

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu vanalinnas on suvistel nädalavahetustel rohkem ruumi jalutada. Arvo Tarmula

Haapsalu vanalinna peatänav, Karja tänav suletakse juunist augusti lõpuni nädalavahetustel autoliikluseks, et inimestel oleks rohkem ruumi jalutamiseks ja kohvikud saaks tegevust tänava arvel laiendada.

Karja tänav suletakse autodele alates Kalda tänavast Rootsituru ringini reedeti kl 17 ja avatakse taas pühapäeva õhtul kl 18. Liiklust Ehte tänavalt üle Rootsituru Lossiplatsile kinni ei panda.

Karja tänava sulgemisest suviti on räägitud aastaid. „Kuna piirangute tõttu sel aastal suurüritusi linnas pole, siis otsustasime proovida,” ütles Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu.

Läänemaa turismijuhi Annika Mändla sõnul suletakse tänav, sest siis on inimestel rohkem ruumi Karja tänaval jalutada ning kohvikud saavad oma lauad-toolid laiemalt tänavatele asetada, järgides sellega distantsihoidmise reeglit.

Esimest korda suletakse Karja tänav autodele juuni esimesel nädalavahetusel, kui inimesi kutsutakse Haapsallu veetma nädalavahetust Põhjamaade Veneetsias. Läänemaa turism on teinud kohvikupidajatele ettepaneku pakkuda sel nädalavahtusel itaalipäraseid roogi, ehtima linna Itaalia lippudega ja laskma itaalia muusikat.

Mändla sõnul on selliseid temaatilisi nädalavahetusi kavas edaspidigi, näiteks juulis, kui linnas pidanuks toimuma Ameerika autode kokkutulek.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
külaline
3 aastat tagasi

Sattusime Haapsallu eksperimendi esimesel nädalavahetusel ning kahjuks ei olnud linnavalitsuse otsusega kursis. Tänu tänava sulgemisele olime sunnitud pikalt ringi sõitma, et parkimiskoht leida ning pärast pikalt tiirutama, et linnast välja saada.

Autojuht
3 aastat tagasi

Tegelikkus laup ja pühap oli aga see et Ehte tn autoga üles sõites oli purkaevuringi ja Käsitöökoja vahel sissesõidu keeld, kuigi lehe artikkel lubas ehtest sõita Lossiplatsile.

paari
3 aastat tagasi

võõra õllesõbra püüdmiseks ja mõne spekulandi äri aitamiseks korraldatakse sellist tsirkust ja rikutakse linnakodaniku tavaõigusi linnas liikuda

Siiboja
3 aastat tagasi
Reply to  paari

no vanasti need asjad ainult nii käisidki ju , Margus libistas plekki ilusti

uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Autodele sulgemine on õige ja seda kogu suveks aga autobussi liiklus peaks edasi käima.
Tahaks küsida kuidas vanad vähese liikuvusega inimesed Kooli,Rüütli jne. tänavatelt apteeki ja poodi saavad ??? See muidugi pole elujõuliste linnaametnike asi !

Siiboja
3 aastat tagasi
Reply to  uskmatu toomas

milleks neid suslikuidveel vaja , ah

Härra Õ
3 aastat tagasi

Nii peaks see olema igal suvel! Samamoodi oli ju ka üheksakümnendatel, ei saagi aru, et miks vahepealsetel aastatel nii ei tehtud.

Siiboja
3 aastat tagasi
Reply to  Härra Õ

et sa s.tapeldik aru ei SAA , ss see pole veel maailma lopp

K.T Tooma
3 aastat tagasi

Oot oot, seeaasta peaks nagu vastupidi olema ju!?!?!? Inimestele tuleb sulgeda, mitte autodele. Arvate, et viirus läks minema kuskile teisele planeedile või?

Arvos
3 aastat tagasi
Reply to  K.T Tooma

Tuleb ju midagi teha, kasvõi midagi jaburat! Töökohta tuleb hoida.

Tont
3 aastat tagasi

Üks ülimalt mõistlik algatus. Saab vähemalt rahulikult väliterrassidel rahus süüa ja puhata ilma tolmupilvedeta ja mopeediparvede mürata. Võiks laenutada mopeedipüüdmise võrke ning premeerida iga püütud nolgi eest tasuta perelõunaga.

räägib
3 aastat tagasi
Reply to  Tont

inimene, kel pole siin linnas muud teha

Siiboja
3 aastat tagasi
Reply to  Tont

sööge rahus seda sitta , mida toodavad need ketid , realiseerimis aegade ja muu juraga

Kodanik
3 aastat tagasi

Loodan, et parkimist ka ikka kontrollitakse/jälgitakse. Igasugused kollased jooned jne. on lollidele.
Metsa pood võiks panna välja sildi, et parkimine poe külastajale 30 minutit. Ei ole normaalne, et poe parkla pargitakse kinni ja poodi minejal ei ole kohta, kuhu autot panna.

AAdu
3 aastat tagasi

Võibolla oleks mõsitliksulgeda tänav terveks suveks. Näiteks minusugusel on pidevalt sassis mis päev on 😀 Ja siis tekib ka pidev harjumus liiklemisel autoga. Haapsalu pole ju nii suur. Mõnusalt armas ja väike 🙂

K.S
3 aastat tagasi
Reply to  AAdu

Mõnus on jh jalutada nt. Sadama tänavalt postkontorisse tööajal paki järele. Kahjuks on see võimalik ainult linnavalitsuse ja teiste riigiasutuste töötajatel… Ülejäänutelt oodatakse tööajal töö tegemist…

AAdu
3 aastat tagasi
Reply to  K.S

Ega tänav jalutamiseks kinni ei panda 😀 autoga saab Sadama tänavalt ju probleemitea Nurme tänavale

juss
3 aastat tagasi
Reply to  AAdu

Kui inime tahab vinguda siis ta ka vingub! Muuseas on olemas ka pakiautomaadid, kulleriteenus jpm!

Siiboja
3 aastat tagasi
Reply to  juss

s.taAADUD oma arvamusi jagamas , wtf , istuge sisse omale ,….