Palivere elanik sai saja-aastaseks

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus õnnitles valla saja-aastast elanikku. Foto: Erakogu
Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus õnnitles valla saja-aastast elanikku. Foto: Erakogu

Esmaspäeval saja-aastaseks saanud Palivere elanik Linda-Hermilde Nurme ütles Lääne Elule, et pika eluea saladus on rahulik meel. „Ma ei ole kunagi elus vihastanud,” ütles Nurme.

Paliveres sündinud ja elanud Nurme on üles kasvatanud kolm tütart, tal on 15 lapselast. „Vanaema oli Sõpruse kolhoosis kuulus lüpsja,” ütles Nurme lapselaps Inga Lääne. Tööle hakkas Nurme varakult. „Kaheksa-aastaselt tuli karja minna,” ütles ta. Kõige ilusamana meenuvad talle siiski noorusaastad.

Sajale külalisele plaanitud sünnipäevapidu jäi paraku ära, sest eriolukord seda ei luba. „Sellest on kahju. Oleks sugulasi näinud,” ütles Nurme.

Lapselapse sõnul on vanaema tervis hea, ta loeb ajalehte ja vaatab televiisorit ning on ilmaasjadega kursis. Koroona kohta ütles Nurme, et ei oska seda karta ja on praeguse eluga väga rahul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments