11

Urmas Sukles protestib turismiettevõtete abipaketi vastu

Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Arvo Tarmula
Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Arvo Tarmula

Haapsalu linnapea Urmas Sukles, Tartu linnapea Urmas Klaas, Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, ning Pärnu-, Tartu-, Viljandi- ja Põlvamaa omavalitsuste liitude ja Võru-, Valga- ja Jõgevamaa arenduskeskuste juhid saatsid valitsusele pöördumise, milles paluvad üle vaadata majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, KredExi ja EASi välja töötatud abipaketi turismisektori toetamiseks, kirjutas Tartu Postimees.

Pöördumise ajend on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist 15. aprillil välja tulnud teade, mille järgi saab Eesti turismi kriisitoetuse summa olema 25 miljonit eurot ning et selle sees on eraldi määratud üks miljon eurot Saaremaa, Hiiumaa, Vormsi, Ruhnu, Kihnu, Muhu ning Manija turismiettevõtjate abistamiseks. Samuti on määratud eraldi abi ühe miljoni euro ulatuses Ida-Virumaal tegutsevatele turismiettevõtjatele.

Pöördumise teinute hinnangul jagatakse niisuguse otsusega Eesti kui turismisihtkoht eristuvateks piirkondadeks: muust Eestist eraldi piirkonnana määratletakse saared ja Ida-Virumaa, kellele reserveeritakse ja garanteeritakse kriisitoetuse paketist juba enne taotluste esitamist miljon eurot.

Allakirjutanud on seisukohal, et selles kriisis on turismisihtkoht Eesti tervikuna ja piirkondlik eristamine ei saa olla aktsepteeritav.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Aga
Aga

Munakividega sillutatakse sild ära

vormsi
vormsi

Vormsis pole märtsis, aprillis mingeid turiste tavaliselt. Mai lõpus on mõned kooliekskursioonid, söögikohad nagunii suletud. Kust see miljoniline kahjum Vormsil on? Aga raha tavad kõik.

koroonika
koroonika

kapitalisti nägemus solidaarsusest – siis kui kõik läheb majanduses plaanipäraselt ja suurettevõtted riisuvad magusama koore, siis pistke see solidaarsus omale saba alla, eks. Aga kui riik hakkab helikopteritelt raha külvama, siis nõuame valjul häälel solidaarsust, missiis, et ääremaa vajab rohkem järelaitamist, kuna rasvakiht väiksem.

Arvos
Arvos

Huvitav kas varem ka pöördumisi tehti kasumist riigile raha pakkumiseks?

Pamp
Pamp

Vana kalale ei jaotatud närimata konti ja nii ongi nägu mossis.

Viki
Viki

Siin esindab ta küll rohkem Fra Mare, kui Haapsalu huvisid (taaskord). Piinlik!

koroonika
koroonika

Fra Mare ja Laine sanatoorium ka. Väikeettevõtjad ei ole Suklest kunagi kottind.

arvamuspaljusus
arvamuspaljusus

Tõsiselt tunned hirmu, et Pärnu-, Tartu-, Viljandi- ja Põlvamaa…, kõik muretsevad Fra Mare käekäigu pärast?

kodanik
kodanik

Suklesest käib jutt, kui sa ehk pihta ei saanud. Tead sa veel midagi, mille pärast ta Haapsalus muretseks?

linlane
linlane

Ei ta muretse Haapsalu pärast. Tänagi õhtal 17. skp linnapea juba uinakus ja linna tänavad pimedad, ei tema asi. Eila välisvalgustus streikis, kas streik kestab edasi? Miks küll seesugune linnapea mõtleb ainult enda probleemidest, aga meie -linnakodanikud, oleme teisejärgulised kuni valimisteni.

sektoriteks jagamise vastu käib jutt
sektoriteks jagamise vastu käib jutt

Kui aru saaksid, oli see ühispöördumine Haapsalu linna, Tartu linna, Pärnu linna, ning Pärnu-, Tartu-, Viljandi- ja Põlvamaa omavalitsuste liitude ja Võru-, Valga- ja Jõgevamaa arenduskeskuste poolt.
Ikka tean – linna pärast kõige üldisemas mõttes.

wpDiscuz