Külaselts sulges Kiideva sadama

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Mare Vahter ja Sirli Olgo. Foto: Urmas Lauri
Kiideva elanik Mare Vahter ja Kiideva külavanem Sirli Olgo (paremal.) Foto: Urmas Lauri

Kiideva külaselts otsustas eriolukorras sulgeda kalameeste seas populaarse Kiideva sadama.

“Kui käisin nädalavahetusel vaatamas, siis oli seal üle 20 kalamehe. Enamik võõrad. Kiideva bussijaama parkla oli autosid nii täis, et sisse ei mahtunud,” ütles Kiideva külavanem ja Kiideva külaseltsi esimees Sirli Olgo. “Siis otsustasimegi, et paneme sildid välja, et sadam on suletud.” Pärast seda pole sadamasse enam tungi olnud.

Kiideva sadam on menukas kalapüügikoht juba läinud aasta sügisest peale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
troska
4 aastat tagasi

Parem lahendus oleks, kui külaselts muudaks sadamas püügi tasuliseks ja järgiks, et kalamehed järgiksid turvalist pikivahet. Võidaksid mõlemad pooled..

Tarvo
4 aastat tagasi

Kuna inimesed ei saa sõnast”püsi kodus’aru, siis käitus Külaselts väga õigesti. See on ikkagi nende kodu ja Kiideva inimestel peab seal olema turvaline. Käisin seal alles mõni päev tagasi päikeseloojang nautimas, keegi ei ajanud mind sealt ära. Territoorium ei ole tarastatud, aga keelatud on massiline rahva viibimine, mida kalamehed seal ka tekitasid. Püsige kodu ja olge terved. Ainult nii võidame me koos selle viiruse.

Nurgaadvokaat
4 aastat tagasi

Kohaliku elaniku seisukohalt mõistan, miks mõnel pool Eestis suletakse randu jne. Täpselt küll ei tea, aga tundub, et see on põhiseaduse vastane. Päikesetõusust päikeseloojanguni on mul õigus ka eramaal viibida. Varsti panevad Nõva ja Dirhami ka oma rannad kinni. Nagunii on Läänemaal ka karantiinivälisel ajal palju randu tarastatud ja ligipääs sinna võimatu.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Nurgaadvokaat

Kui on tähistatud ja eramaa, s.ttagi sa seal laiutada tohid, aga momendil on asi selles, et inimene on loll ja ei saa aru lihtsatest asjadest!

põhiseaduses näpuga rida vedades jääb täna väheks
4 aastat tagasi
Reply to  Nurgaadvokaat

Pole praegu mingil juhul probleemiks ala sulgemine. Probleem on inimeste mõistmatuses tekitada rahvahulkade kogunemisi ja viirushaiguse levitamisega. Tavaolukorras on kõik teisiti ja külaselt ei hakka midagi ega kedagi siis piirama, olen üsna kindel.

Juss
4 aastat tagasi

Külaselts võib sadama põhjakalda sulgeda, aga läänekallas ei kuulu külaseltsile. Seega võib sealt kala püüda. Ja kui keegi segab Teid kutsuge politsei, kes Teie õiguste eest seisab.

kutsu
4 aastat tagasi
Reply to  Juss

Politsei saadab laiali. Teadmikseks – praegu on eriolukord.

Jäme
4 aastat tagasi

Makske siis sadamaehituse toetus ka tagasi.

2 tonni tinti
4 aastat tagasi

Enda eest seisvad munadega Kiideva naised! Lugupidamine!