0

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi mängijate emad osalesid naistepäevaturniiril

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi noorte jalgpallurite emade võistkond koos treener Jaanus Getreuga. Foto erakogu

Juba teist korda korradas Eesti jalgpalli liit turniiri Eesti jalgpalliklubide mängijate emade võistkondadele.

Esimene turniir oli mullu augustis Tallinnas A Le Cog Arenal, nüüd kutsus jalgpalli katusorganisatsioon klubide mängijate emad uuesti turniirile, et tähistada eelseisvat naistepäeva. Seekord oli turniiri Eesti jalgpalli liidu sisehallis.

Nii nagu esimesest turniirist, võttis nüüdki võistlusest osa ka Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi emade naiskond.

Lõuna-Läänemaa JK emad võitsid alagrupis Tallinna FC Flora emasid 1:0. Siis jäid aga kõige napimalt alla nii Vändra JK Vapruse, kui ka Tabasalu JK emadele.

Alagrupis oli seis nii põnev, et enne viimast mängu oli lõunaläänlastel võimalus jõuda ka pronksimängule. Viimase mängu kaotus Tabasalu JK-le tähendas aga algrupis nn “surnud ringi” ja halvema väravatevahe tõttu mängiti lõpuks 7-8 kohale Tallinna JK Kalev emade tiimiga. Võitluslikust mängust väljus 2:0 eduga lõpuks pealinna emade võistkond.

Väravatest, võitudest, saavutatud koha asemel on sellel turniiril hoopis teistsugune eesmärk – loeb lust ja lõõm ning koostegemise hea tunne. Läbi taoliste turniiride saame spordiplatsile ka lapsevanemad. Emad-isad, kes on just oma laste esimesed saatjad treeningutele, saavad kogeda sama võistlustunnet, mida nende lapsed kogevad võistlustel.

Tugevneb ka klubi kogukond, sest lapsevanemad on esimesed, kes selle moodustavad. Läbi nende toetuse ja hea sõnata poleks klubil või võistkonnal eriti maapiirkondades võimalik eksisteerida.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi lapsevanemad, eriti emad, on väga agarad kaasa rääkima klubi igapäevatöös. Nendega saab alati arvestada ja see on väga-väga tähtis. Kolmnurk klubi-laps-lapsevanem on selles tillukeses maaklubis hästi paigas. Just tänu sellisele positiivsusele käib treeningutel 80 tüdrukut-poissi. Naistepäevaturniirile mängima viimine oli just klubipoolne kingitus tublidele emadele.

Tegelikult on klubi ise sääraseid kogukonna tugevdavaid üritusi juba kaua korraldanud. Lastekaitsepäeva jalgpalliturniirid või koolieelikute jalgpallipäevad on turniirid, kus samuti igal aastal on lapsevanemad oma laste vastu platsile palli taga ajama toonud. Säärased ettevõtmised on klubi töö üks tähtsamaid osasid ja see on ka kohustus klubile, et sellised tradistioonilised üritused toimuksid.

Eesti jalgpalli liidu naistepäevaturniiril esindasid Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi jalgpallurite emad: Ivi Talzi, Carina Jurs, Katrina Ihermann, Janne-Ly Siimon, Annika Mänd, Egle-Riin Korju, Janet Peet.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz