Haapsalu koolid hangivad desovahendeid ja õpetavad kätepesu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Uuemõisa algkoolis on väljas kätepesu õpetavad plakatid. Sirje Sinitskaja

Haapsalu koolijuhtide sõnul on puudujaid tavalisest vähem ja ükski laps kodus koroonakartuses karantiinis ei ole, ettevaatusabinõud koolides aga on rakendatud.

„Desovahendid on kättesaadavad kolmes kohas – valvelauas, sööklas ja õpetajate toas,” ütles Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni. „Kasutavad kes kuidas – mõni kasutab, mõni ei kasuta, mõni kasutab huvi pärast, aga olemas nad meil on.”

Haapsalu linna algkoolis on desovahendid igas klassis. „Suuname lapsi rohkem käsi pesema ja vahetunnis õues olema. Koristajad on saanud korralduse hoolikamalt koristada,” ütles Haapsalu linna algkooli direktor Malle Õiglas.

Õiglase sõnul neil riskipiirkonnas ükski laps käinud ei ole. Puudujaid on vähem kui tavaliselt märtsikuus.

Uuemõisa algkoolis on kraanikausside juures seinal plakatid, mis õpetavad õigesti käsi pesema. Uuemõisa algkooli majandusjuhataja Lea Samarajevi sõnul on ka koristajad hoolikamad – käivad üle kõik ukselingid ja trepikäsipuud.

„Oleme andnud koristusfirmale teada, et nad eriti tähelepanelikud ja hoolikad oleksid,” ütles Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Ain Iro.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Enriko
4 aastat tagasi

Oma kõrvaga kuulsin Haapsalus (Mulla) tänaval käies, kuidas 3-4 ca 10-11 aastast poisikest arutasid, et keegi olla nende klassist Itaaliast tulnud. Formaalselt võttes kuulujutt aga arvestades eestlaste äärmist ükskõiksust, enesekesksust ja uhkust oma informeerimatuse üle ei imesta, kui varsti kuuleme juba Eesti-sisestest nakatumistest. Muide, alles täna (laupäeva) hommikul mingis Vikerraadio saates märkasin esimest korda saatejuhti, kes tabavalt osatas intervjueeritavate uinutavaid-rahustavaid vastuseid. Ja soovitas praegustel odavlennureisijatel sihtkohta jäädagi. Ning leidis, et mõõdukas paanika õigel ajal on parem kui kontrollimatu kaos hiljem.

Aga
4 aastat tagasi

kas kätekreemi tops ei peaks ka läheduses olema? Need pesuained sisaldavad alkoholi? ja kuivatavad kätenahka. Olin päev linnas ja vetsus pesin käsi mõned korrad ja kätenahk on tuksis. Lastel on aga ka õrn nahk.

johh
4 aastat tagasi
Reply to  Aga

Pane oma lapsele kreemituub kaasa, mis sa paanitsed.

kasutage hädaabina
4 aastat tagasi
Reply to  Aga

Pole üldsegi parim lahendus kogu aeg selle desovahendiga käsi puhastada. See kuivatab nahka, mis on väiksem mure. See tapab bakterid, ka kasulikud ja me ise ei võitle enam halbade bakteritega piisavalt ning siis juba jääb seebiga kätepesustki väheseks.
Parem õpetage lapsi pesema käsi seebiga ja KORRALIKULT.

???
4 aastat tagasi

otot .. põhikoolis .. et siis kuidas keegi ise näeb ja tahab.. nii vist ikka ei saa, see ei ole selline asi, et vaatame .. – kas klassijuhatajad küsisid kõigilt üle, kes välismaal olid vaheajal ja saadeti nad esialgu vähemalt üheks nädalaks koju? – kas on tehtud tund, kus on räägitud kõigist koroonaviiruse asjadest ja vajalikust käitumisest, samas kooli sisekorra eeskirjades (kas need on nüüd) kui tihti kuna jne käsi pesta jt – kas kool suudab ise seda ka tagada ..tualetid jne Asi lihtsalt selles, et kaitsta lapsi ja haapsalu laiemalt, peab tegutsema .. ja isegi kui see väga ebamugav… Loe rohkem »

Ohhh ja ahhh
4 aastat tagasi
Reply to  ???

Peab tegutsema… Siis tegutsegi. Kommenteerimise asemel guugelda, loe, vii ennast teemaga kurssi ja vestle oma lastega, kuidas ja kui tihti käsi pesta. Saa ise ka millegagi hakkama.

Enriko
4 aastat tagasi
Reply to  Ohhh ja ahhh

Kas Ohh ja Ahhi kommentaar on sattunud valesse kohta? Kolmeküsimärgiline ilmselt teab juba, mida viirusest hoidumiseks teha aga ta ei usu, et põhikooli õpilased teavad, sest iseenesest see tarkus nendeni ei jõua. Ikka direktsioon ja õpetajad peavad põhipropaganda ära tegema.

Ohhh ja ahhh
4 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Esmane tarkus, nagu näiteks isiklik hügieen, peaks (õpi)lastele kohale jõudma ikka kaudu nende vanemate. Kui nad just inkubaatoris välja pole hautud.

Lapsevanem
4 aastat tagasi

Hla- s
on desovahend igas klassis?? Minu laps küll ei teadnud sellest mitte midagi. Kas pole õpilastele reklaamitud? Ainult õpetajatele?
Tean, et pesemine on parem, aga 24 õpilast pidevalt seebiga käsi pesemas 20 sekundit + loputamine….