Muinsuskaitseamet jagas Läänemaale raha näpuotsaga

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Virtsu linnus. Foto. Urmas Lauri

Virtsu linnust on juba kuus aastat konserveeritud ja töö jätkub. Muinsuskaitse andis sel aastal 6300 eurot. Urmas Lauri

Muinsuskaitseamet jagas kultuurimälestiste omanikele 2,4 miljonit eurot toetust, millest Põhja-Läänemaa mälestisteni jõudis vaid 17 700 eurot.

Tänavune toetussumma siinsetele mälestistele on kolm ja pool korda väiksem kui mullu – eelmisel aastal toetas amet Põhja-Läänemaa mälestiste korrastamist 60 000 euroga.

Läänemaa muinsuskaitsenõuniku Kalli Petsi sõnul esitati Läänemaalt tänavu ka vähem taotlusi. „Aga kurvaks teeb ikka,” märkis ta. Petsi sõnul kiidab iga maakonna muinsuskaitsenõunik komisjonile taotlusi esitades oma piirkonna objekte ja räägib, kui hädises seisus ja avariilised need on: „Aga kui komisjonil on 130 taotlust ja nad peavad kindla summa piires valiku tegema, siis nii on. Ja nad on öelnud, et ei vaata piirkondlikult, et sinna juba sai ja rohkem raha ei anna.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kirikule kuke kuldamiseks
3 aastat tagasi

Pole mingit mõtet usukomisjonile taotlusi esitada. Raha sealt ei saa, sest see läheb kirikutele või mõisatele. Ühesõnaga raha jagatakse neile kellel on seda jalaga segada!

Kaitse
4 aastat tagasi

Muinsuskaitse ametnike tegemata töö!

Katrin
4 aastat tagasi

Kas see Pets on toosama tegelane, kes taastusravihaiglale puitaknaid nõudis? Kivikolakale sobiksid puitaknad ju imehästi.