Jaak Madison: Helme märkused Marini kohta olid kohatud

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Euroopa Parlamendi liige Jaak Madison esines pühapäeva pärastlõunal Haapsalus Taksi pubis. Arvo Tarmula

Euroopa Parlamendi liige Jaak Madison esines pühapäeva pärastlõunal Haapsalus Taksi pubis. Arvo Tarmula

EKRE eurosaadiku Jaak Madisoni hinnangul oleks Mart Helme pidanud jätma tegemata solvavad viited Soome peaministri Sanna Marini töökogemusele.

Madison kohtus pühapäeval Haapsalus valijatega, et rääkida neile enda ja teiste Eesti europarlamendi liikmete tööst ja elust Brüsselis.

Puudutamata ei jäänud ka põhjanaabrite uus valitsus.

Eelmisel nädalal sai Soome peaministriks sotsiaaldemokraat Sanna Marin. Madison ütles kuulajatele, et kuigi Soome uus valitsus on järgmised kolm aastat vägagi tugevalt vasakule kaldu, pole sellest hullu midagi. „Selleks, et midagi üles ehitada ja paremaks teha, peab vahel vana asja maha lammutama. Nemad aitavad sellele väga kõvasti kaasa. Ega soomlased selle ajaga välja ei sure, küll aga suudavad sotsialistid palju kahju tekitada,” märkis Madison.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Meil püütakse kogu aeg lihtsa töö tegijaid alavääristada st.nagu torumees,nagu voorimees jne.Katsuge hakkama saada kui pole
torumeest ? Kui pole itimeest,elektrikku jne.on mure väike aga kui vesi lippab ??
Palju ohtlikumad ühiskonnale on isehakanud haritlased ja inteligendid sest ega hea haridus matsi ei riku !
Poemüüjad ei peaks mingit häbi tundma sest ülikool pole Mardist suutnud midagi voolida ja ei peagi kõigist midagi suurt tegema.

Ats
4 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

te ei saa midagi aru ja ärge solvuge. Pole töömeest keegi mõnitanud. Selles asi ongi, et torumees peakski torumees olema, kuna oskab seda tööd hästi ja teda on vaja pidevalt. Väga hinnatud on kõik oma ala spetsid. Küsimus oli lihtsalt selles, kas kassapidaja ka riiki suudab pädevalt juhtida, kuna see ikkagi ju natukene teise erialaga töö, aga eks inimene õpib igasuguseid asju ja miski pole võimatu nagu Soome näitena näha.

mr. Wednesday
4 aastat tagasi

ei olnud kohatud, küll aga oleks võinud neid märkusi pisut intelligentsemalt esitada.
palju kasu on ekrest ka olnud. nüüd on selge, kes on eesti parlamendis “valge”, kes “punane”.

Juss
4 aastat tagasi

Soomes müüjast peaministriks, Eestis kirjastuse marksismi-leninismi osakonna töölisest siseministriks. Pole ka imeks panna, et algkommarite tsitaadid ilusasti selged.

Ats
4 aastat tagasi
Reply to  Juss

Oskate ainult viha pritsida. Tundub vägagi refimeelne oleva.

Alalhoidlik
4 aastat tagasi

Enne Helme kohta sõna võtmist oleks tark ära kuulata kogu Räägime Asjast raadiosaade (nii nagu teevad tema vihaseimad oponendid). Soome noor naispeaminister, kes pöördub publiku suunas punaste poolt Soome vabadussõja ajal käibele võetud väljendiga ‘toveri’ (tuletis ‘tovarištši’st), kelle partei suunanäitajateks on Marks ja Engels, meenutab paratamatult kõigile Vene ajal ajalugu õppinuile Lenini ütlust: igast köögitüdrukustki võib saada minister. Helmet ei hurjutata ilmselt mitte parafraasi enese eest (Jumal on ennegi karjapoisist kuninga või inflauatöötajast eurosaadiku teinud), vaid skeptitsismi pärast, kas ‘poliitiliselt korrektse’ minevikuga Marin toob Soomesse ikka rahu või külvab kaost.

kodanik
4 aastat tagasi

Vana ja segane Helme tõmbab oma erakonnale täiega vett peale. Järgmisteks valimisteks on seal alles kamp kinganumbri suurusjärgus IQ-ga hüsteerilisi tegelasi. Seevastu teised erakonnad panevad kõrva taha, mis rahvale meeldib ja serveerivad seda meelepärases kastmes. Ekre mõtlemisvõimeline tiib juba kaob sealt.

2. kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Kes need kadujad siis on?

Ossa
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Te paistate nii tark olevat, teate kõike asju kohe. Äge!

tomm
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Nende teiste erakondade loodud “eelmine normaalsus”, mida paljud neoliberid täna taga igatsevad, tõigi esile EKRE. Ja toob uuesti, kui see “normaalsus” peaks taastatama.

Ats
4 aastat tagasi

Sotsid suudavad tõepoolest palju seal kahju teha ja meie ei saa reageerimata jätta, kuna Soome asub meile väga lähedal geograafiliselt. Tänase otsusega võetakse ISISe võitlejad tagasi riiki elama kenasti sots tugede peale jällegi. No mida me peame vaikima, kui terror liigub aina lähemale meie riigi piiridele!?

To Ats
4 aastat tagasi
Reply to  Ats

Kuule Ats, maga kaineks.

Ats
4 aastat tagasi
Reply to  To Ats

Leidke endale aega ja sirvige soomemaa lehti. Need internetis vabalt saadaval, siis võib seda kainuse teemat edasi arutada, kes peaks kaineks saama ja silmad avama ükskord!