Heiki Kranich: riigikogu esimees käitus inetult

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Heiki Kranich. Foto: Arvo Tarmula
Heiki Kranich. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaalt riigikokku valitud Heiki Kranich oli üks neist kuuest  saadikust, kes Henn Põlluaasa kõne ajal protestiks saalist lahkusid.

Eile oli riigikogu sügishooaja avaistung, kus kõne pidasid nii president Kersti Kaljulaid kui ka riigikogu esimees Henn Põlluaas (EKRE).

„Ei olnud sadat kriitika- ega ammugi vihavaba päeva, kevadet ega suve. Seda tava rikkusid nii opositsioon, ajakirjandus kui ka president,” märkis Põlluaas oma kõnes. „President kuulutas küll 24. aprillil välja sada vihavaba päeva, kuid teatas varsti välismeediale, et vihkab ühte rahvalt mandaadi saanud parlamendierakonda.”

Pärast neid sõnu lahkusid saalist reformierakondlased Liina Kersna, Marko Mihkelson, Taavi Rõivas, Yoko Alender, Heidi Purga ja Kranich.

„Henn Põlluaas ei käitunud nagu Eesti riigi parlamendi esimees, solvates varjamatult presidenti,” lausus Kranich. „Põlluaas käitus nagu jonnakas ja enesekeskne laps, kes tahab tagasi teha väljamõeldud solvangut.”

Kranich märkis, et väljamarss sündis spontaanselt, seda ei olnud varem fraktsioonis kokku lepitud. „Riigikogu esimehed ei ole seni madaldunud selleni, et on hakanud ajama isiklikku või erakondlikku asja,” märkis Kranich.

Kranichi sõnul käitus Põlluaas inetult ja madalalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Andres
4 aastat tagasi

Räägime R-Hooldusest, onu Kranich! Palju omale said?

tom
4 aastat tagasi

rott on rott…olgu või roosalilla…aga ikka näriline

Valge Daam
4 aastat tagasi

Räägime Lääne-Eesti Pangast, Heiki Kranich…
ja tiitlist “Pressivaenlane 2002”

jaa
4 aastat tagasi

miks saalist lahkud,kui nii tõeliste põhimõteteda härra,siis võiks ju protestiks riigikogust lahkuda……

kodanik
4 aastat tagasi

Kranich on endale igati ägedad eeskujud leidnud – Liina Kersna, Taavi Rõivas, Yoko Alender, Heidi Purga.

Juku mäletab
4 aastat tagasi

„Riigikogu esimehed ei ole seni madaldunud selleni, et on hakanud ajama isiklikku või erakondlikku asja,”
Kindlasti seltsimees Kranich, kas soovite tsitaate seltsimees Nestori kõnedest?

part24
4 aastat tagasi

Kõneleks see mitte-inetu siis oma VEB-fondi asjust, aga näe, ei “madaldu” kuidagi enne kui näpud sahtli vahele lükatud? Küll see aeg kah tuleb.

Lääne Elu
4 aastat tagasi

Riigikogu esimees ju Ekre-st, mis sa ikka tahad.

Tiit
4 aastat tagasi

Refid võivad karistamatult valitsuse kallal võtta, aga need keeraku teine põsk ette? Sõna on vaba. Kas see polnud mitte presidendi ütelus,
nüüd aga tõde valus kuulata? Inimesed, pidage meeles neid nimesid nagu Liina Kersna, Taavi Rõivas, Yoko Alender, Heidi Purga, Heiki Kranich ja uskumatu, et ka Marko Mihkelson nende pundis, ta paistis ikka tasakaaluka ja aruka mehena. Pidage neid meeles, et mitte keegi neid enam riigikogusse ei valiks.Pole neist seal mingit kasu. Ja tõe pärast läksid endast välja, nagu mingid lumehelbekesed.

Majaomanik
4 aastat tagasi

Raha!