Nõva õpilaskodu osutus tühjaks lubaduseks

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kuigi kooli alguseni on jäänud kaks nädalat, pole MTÜ Nõva Koolikogukond õpilaskodu avamiseks ühtegi sammu astunud.

„Praegu ei oska midagi öelda,” ütles MTÜ Nõva Koolikogukond liige Risto Kaasik õpilaskodu avamise kohta. Ruume õpilaskodu pidamiseks ei ole MTÜ vallavalitsuseltüle võtnud. Ka ei tea Kaasik, kui palju lapsi oleks õpilaskodus elamisest huvitatud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
???????????????????
4 aastat tagasi

Eks ikka direktori taha need arengud kinni jäävad. Kus on arengut toetavad ettevõtjad? Lubadused, lubadused…. Aga lubadused uinutavad ja nii olemegi lõpuks fakti ees, et koolis pole lapsi ja vajadus kool sulgeda.

???
4 aastat tagasi

MTÜ ju ka suur lubaja, nüüd kõik kuhugi kadunud. Milleks see MTÜ üldse loodi, kui pole suve jooksul midagi tehtud, aga kooli direktor ikka üksi süüdi selles.

ihihiiiii
4 aastat tagasi

tänast lääne-elu lugedes kauaks teil seda direktoritki seal enam on. deiw läheb põhja üksi või tõmbab direktori(tolleaegse volikogu esimehe) ka kaasa?

Ka pensionär
4 aastat tagasi

Pensionieas õpetajatel võiks olla piinlik endale tunde rabada jättes noorematele vaid riismed. Olete kaotanud väärikuse ja lugupidamise oma endiste ja praeguste õpilaste silmis. Mõelge sellele.

ummi
4 aastat tagasi
Reply to  Ka pensionär

Seeniorõpetajatele on säärase eelise andnud direktor. Nagu praegugi – noor andeks õpetaja lahkus vaid nädal-poolteist enne kooli algust ja selle asemel et konkurss korraldada on taas seenioritele tehtud ettepanek tunnid jagada.

koolikägukonn
4 aastat tagasi
Reply to  ummi

Ha-ha… teie jutust kõlab selgelt kaklus hoopis töökohtade pärast ja õpilased on teisejärgulised. Ei suutnud te õpilaskodu avada, ei suuda ka endist korda taastada ja endile tööd leida. Jõudu Peetrile selles kanakarjas!

...
4 aastat tagasi
Reply to  koolikägukonn

vaatamata rumalale arvamusele oled sa omale vähemalt sobliku nime valinud 😀

???
4 aastat tagasi
Reply to  koolikägukonn

Palju meil neid on, kellele töökohad või sissetulekud korda ei lähe? S.t. kellel ei ole vallavenemat au oma taskus omada, kellelt siis igasugu hüvesid tilgub, alati kogukonna arvelt???

Laiem mure
4 aastat tagasi

Eks selliseid ebakompetentseid koolijuhte leiab paljude väikekoolide eesotsast. Tihtipeale on nad etteotsa topitud valla või mõne vallavalitsuse liikme huve täitma. Harvem on nad etteotsa topitud parema puudumisest. Nõva kooli direktori konkursile saabus päedevamaid avaldusi küll, aga ju polnud need vallale siis eriti söödavad ja siin ongi nüüd tulemus.

Mai
4 aastat tagasi

Kõik need laimavad kommentaarid koolidirektori aadressil tulevad ühest
sulest. Ja pole raske arvata kellelt.
Nagu varem lahmis, nii ka nüüd.

Juuli
4 aastat tagasi
Reply to  Mai

See ei ole päris kindlasti nii.

Küsimus
4 aastat tagasi
Reply to  Mai

Pooldan eelkirjutajat! Mai, julged väita, julge ka nimi avalikustada!

eks ta ole
4 aastat tagasi

see on tegelikult väga kurb – lapsevanemad, õpetajad, kohalikud inimesed saavad aru ja muretsevad, et direktor ei ole pädev, ei saa oma tööga hakkama ning tal on hoopis teised huvid kui kooli juhtida, samas vallavalitsus kaitseb teda kõikjal ja kõiges, mätsib kinni suuremaid prohmakaid, kohati valla enda maine ja usaldusväärsuse arvelt

enn
4 aastat tagasi

kas saan õigesti aru, et “lääne elu” on arusaamisel, et nõva koolile vallavanema poolt valitud “parim võimalik” direktor on sedavõrd ebakompetentne, et kooli sisulist juhtimist ning arendamist oodatakse lapsevanematelt, kellel ei lasta isegi mitte hoolekogus enam kaasa rääkida?

Endine aktivist
4 aastat tagasi
Reply to  enn

Senise hoolekogu ning aktiivsemate lapsevnemate tasalülitamine oli Kallase peamine valla poolt kaasa antud tööülesanne. Kuni selleni välja, et vallas kirjutati ringi hoolekogu moodustamise kord, millele tuginedes Kallas kohe tegutsema asus. Kooli arendamine ja uute õpilaste leidmine? Nalja teete või, Kallas teenis oma pagunid eduka Nõva Kilgi ning Nõva valla põhjalaskmisega. SEE oli see põhjus, miks justnimelt TEDA oli Nõva Kooli uueks direktoriks vaja. Et kui ei saanud ühel moel, siis proovime teisel – peletame kõik aktivistid eemale ning siis tõmbame vee peale! Aga küll karma lõpuks nii Lõhmuse kui ka Kallase kätte saab! Rahumägi ei olnud ilmselt piisav õppetund.

fdsjj
4 aastat tagasi

Aasta tagasi oli õpilaskodusse mitmeid soovijaid, kuid vald “menetles” sooviavaldusi lõpmatult kaua. Kes teab, palju neid avaldusi sel aastal on, mida “menetletakse” järgmise sajandini? Eesmärk direktori valikuga oli ilmselgelt jätkata tegavusi kooli sulgemise suunal, mitte Nõva kandile elulootust anda.

Maali metsast
4 aastat tagasi

Direktor ei tahagi tegeleda kooli asjadega. Tal üheksa ametit ja … Peaasi , et palk jookseks ja ärid õitseks.

Mhh
4 aastat tagasi

See MTÜ on asja väga nutikalt ajanud.