Silvia Urgas: rahvuslikku lennufirmat pole enam olemas

Silvia Urgas.

Üks Suurbritannia ajakirjanik alustas reisikirja Narvast Eestisse sõidu kirjeldusega.Taoli hämmeldunud, et Londonist Tallinna – ühest Euroopa riigi pealinnast teise – on vaid kaks otselendu päevas.

Lasin ta lausest silmadega mitu korda üle, sest ei saanud probleemist kohe aru. Otselend iga päev? Kellaaega on võimalik valida? See on ju imeline lennuühendus!

Kuna eestlaste ootused Tallinnast väljuvate ja sinna saabuvate lendude osas on niigi madalad, ei olnud Nordical ega Estonian Airil tegelikult vaja millegi enneolematuga hakkama saada. Jah, Finnair lendab Helsingist Tokyosse ning Air Baltic Riiast Abu Dhabisse, aga piisaks, et Tallinnast saaks otse lennata Euroopa sõlmpunktidessegi. Neid otselende ei pea pakkuma rahvuslik lennufirma, kuid võiks eeldada, et eestlastel on Tallinnast normaalse lennuühenduse tagamiseks rohkem motivatsiooni.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Meil oli lennufirma Estonian Air mis töötas eeskujuliku teenindusega sj. kasumlikult. Reformierakonna teadmameeste valitsemise ajal loeti kasum liiga väikeseks !!
Siis hakkasidi juhtuma kummalised lood kus figureerisid tuntud asjapulgad Ansip,Parts,Helenius ja Taskila ! Seega pandi juba siis surmapõnts meie lennundusele aga täna toimub püüe juba aastaid surnut elustada üha uute ja uute maksumaksja raha süstimisega !

Mnjah
4 aastat tagasi

Loe ja imesta. Otseühendused, eriti lennuühendused on äärmiselt vajalikud asjad, mille mõju on väga laialdane alates teadusest ja lõpetades majandusega. Küsimus on pigem selles, et riik on suhteliselt möku tagamaks ääremaadele võimalus luua otseühendusi vajalike sihtpunktidega. Vaadake natuke EL ringi ja näete, et paljud riigid on küsinud riigiabi, et tagad oma ühendused, mis turutingimustes ei tööta (loe Eesti on mõtetu koht maailma transpordi sihtkoha mõistes, ainult meile endale on see suuremal määral vajalik). Väike inimene oskabki ainult näha ühte detaili, aga mitte suurt pilti. Samas nii saamatut ja rumalat lahendust lennufirma juhtimises annab ikka otsida ehk riik koos oma ametnikega… Loe rohkem »

Kahju
4 aastat tagasi

kyll

Tont
4 aastat tagasi

See Nordica on täpselt Haapsalu raudtee koopia- kõik maksumaksjad doteerivad oma maksudest,kasutab aga kümnendik neist. Miks ma,krt,peaks kinni maksma teiste sõidulõbu ? Ja veel imestatakse, miks paljud eestlased joovad? Selline sotside kommunism ajabki jooma. On viimane aeg hakata üles kirjutama rongikallistajate maist vara.

Luual lendaja.
4 aastat tagasi

Mis sinna mitte Euroopa Liidu riiki ikka lennata! Nael ka enam ei ahvatle.

Sass S
4 aastat tagasi

Kas on vajagi ?