Juhtkiri: mererand rahvale valla

Lääne Elu

info@le.ee

Joonistanud Ott Vallik.

Mererand ning jõgede ja järvede kaldad kuuluvad kõikidele inimestele. Kinnistud võivad olla küll eraomandis, aga kallasrada peab jääma kõikidele inimestele vabaks kasutamiseks. Nagu ka harjumuspärased ujumiskohad. Paljud kaunid paigad, mis on olnud aastakümneid rahvale vabaks kasutamiseks, on viimastel aastatel ootamatult suletud. Seda on teinud eraomanikud, vilistades avalikule huvile.

See, et ettevõtja Priit Kotkas sulges Noarootsis Ramsi neemele viiva tee, on tüüpiline näide omavolist, mida eraomandi kaitse sildi all on viimastel aastatel teoks tehtud. Kohalik omavalitsus on reeglina sellises olukorras käitunud hambutult ja vaadanud avaliku huvi jalge alla tallamisele läbi sõrmede. Noarootsi osavallakogu on õnneksosutunud julgeks ja teokaks. Kulus küll kaks aastat, aga vähemalt lõpuks jõudis asi nii kaugele, et kohaliku omavalitsuse volikogu otsustas nõuda omavoliliselt suletud tee avamist.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments