Kolm Lihula poissi mängisid edukalt FC Levadia vastu

Kolm Lihula jalgpallipoissi. Foto: Karin Lipstuhl

Neljapäevases Eesti meeste Esiliiga kohtumises Tallinna FC Levadia U21 ja Pärnu JK Vaprus meeskondade vahel sündis tükike Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi ajalugu.

Väikene maaklubi saab oma kasvandike üle taas suurt rõõmu tunda, sest just selles klubis jalgpalliga alustanud kolm jalgpallurit esindasid üheaegselt oma uut koduklubi. Reno Mark, Rocco Mõtt ja Virgo Vallik said JK Vapruse 3:0 võidumängus püünele teisel poolajal. Kui Mõtt ja Mark on Pärnu JK Vapruse klubi Eesti meeste Meistrisarjas eelmisel kahel hooajal üheskoos esindanud palju ja enamus mängudest alustanud ka algkoosseisus, siis 16 aastasele Virgo Vallikule oli nimetatud mäng Esiliiga debüüdiks.

Käesolevaks hooajaks Eesi esiliigasse langenud Pärnu JK Vaprus on Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi partnerklubi, kellega tihe ja väga meeldiv koostöö on toimunud juba üle 15 aasta. Selle aja sees on maaklubist paljud noored jalgpallurid leidnud uue mängupaiga just selles linnaklubis. Kui peale Lihula või Virtsu kooli üheksanda klassi lõpetamist Pärnusse haridusteed jätkama on mindud, on soovijatel uus mängupaik alati olemas olnud. Pärnu JK Vaprus on soodne mängupaik meie klubist minejatele. Seal tehtav treeningtöö on ka mitmed jalgpallurid viinud Eesti noortekoondistesse ja nagu mainitud ka Eesti Meistrisarja.
18 aastane Reno Mark alustas Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis jalgpallitreeninguid kuueaastaselt veel Lihula lasteaia poisina. Klubis treenis ta üheksa aastat. Eesti noorte meistrivõistluste mängudes esindas ta kasvatajaklubi neljal hooajal kokku 47 kohtumises. Neis mängudes skooris ta 19 korral.

Äsja 18 aastaseks saanud Rocco Mõtt alustas esimeses klubis treeninguid samuti lasteaia viimases rühmas, kuueaastaselt. Tema esindas Lõuna-Läänemaa JK erinevaid noortevõistkondi riigi esivõistlustel 52 kohtumises. Seda samuti neljal hooajal. Väravaid lõi ta selle ajaga klubi kasuks viis.

Virgo Vallik tuli Lõuna-Läänemaa JK treeningutele juba siis, kui õppis veel nüüdseks suletud Tuudi Algkoolis. Virgo treenis esimeses klubis kaheksa aastat ja esindas koduklubi Eesti noorte meistrivõistlustel kolmel hooajal ja 41 mängus. Selle ajaga lõi ta uskumatud 55 väravat.

Reno Mark ja Rocco Mõtt esindasid eelmisel hooajal mõlemad ka Eesti erinevaid noortekoondisi, Virgo Vallik on samuti selles suunas tegemas esimesi samme. Ta on juba sellel kevadel osalenud kahel U17 koondise kogunemisel. Just Lihulas koos treenides esindasid poisid kodukooli Lihula ümnaasiumit ja Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi sadadel turniiridel ja mängudes. Osalesid erinevatel jalgpalliüritustel ja laagrites. Nüüd on siis ring täis ja kolm jalgpallurit on taas kokku saanud ja uhkelt koos palliplatsil, seda Pärnu JK Vaprus rivistuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments