Martin Helme: 1. juulist peab õlleaktsiis langema

Martin Helme
Martin Helme

Rahandusminister Martin Helme (EKRE) sõnul on ta järeleandmatu nõudmises, et õlleaktsiis peab juba 1. juulist langema, et kaotada ära piirikaubandus Eesti lõunapiiril ning tuua siia tagasi nii kohalikud kui ka Soomest pärit ostjad.

Helme rääkis ERR-ile, et koalitsioonileppes on hulk suuri asju, mida nad tahavad ära teha, alates piirivalve taasloomisest ja taristuinvesteeringutest kuni kultuuritöötajate, õpetajate ja päästjate palgatõusuni.

„On ka kokku lepitud, et piirikaubanduse pärssimiseks alandame aktsiise. ka see on asi, millega läheme valitsuses läbirääkimistesse, et millal, kuidas ja kui suurel määral seda teha, et see annaks soovitud tulemusi,” ütles Helme.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
4 aastat tagasi

Jätab külmaks! See tittedele mõeldud.

Onu
4 aastat tagasi

Jaanipäeval oleks madalatest aktsiisidest juba enne kõvasti kasu.

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Onu

kaupmehed peab ka nõusse saama, siis oleks jah ok. Kardan, et ahned ei vii hinda tagasi oma poodides, lihtsalt saavad suuremat vaheltkasu. Viis senti vbl rahustuseks annavad pudeli pealt, ülejäänud küsimustele vastatakse, et igasugused muud maksud on kallimaks läinud ja ei saa kahjuks langetada hinda.

Ats
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

Ehk peaks just praegu rahvast kaasama ja valitsust aitama . Peaks hinnnad fikseerima erinevates poodides , hinnasiltidest pilte tegema , kaubatshekke alles hoidma ja siis vaatama ,kas nad ikka langetavad normaalselt hinda.Hindade langus on selline uudne asi,mida EV ajal pole vist juhtunud veel.