Haapsalu huviringides tõusevad osalustasud

Haapsalu noorte huvikeskuse hoone on praegu väsinud ilmega. Arvo Tarmula
Haapsalu noorte huvikeskus. Arvo Tarmula

Tulevast õppeaastast tõusevad kõikides Haapsalu huvikoolides osalustasud mõne euro võrra.

Viimased neli aastat on huvikoolide osalustasud olnud muutumatud. „Selle ajaga on tõusnud õpetajate, treenerite, juhendajate palgad ja tegevuskulud,” ütles Haapsalu aselinnapea Liina Põld.

Põllu sõnul on nad lähtunud hindu tõstes sellest, et omaosaluseks jääks umbes 10 protsenti kogukulust, kuid erialadel, kus on suurem kulu, individuaalne õpe või palju võistlustel käimisi, on omaosalus kõrgem. „Ei tõuse väga palju, aga kõikidel aladel,” ütles Põld.

Haapsalu muusikakoolis tõusevad kõikides osakondades tasud kolme euro võrra. Kui seni tuli põhiosakonnas tasuda 23 eurot kuus õppemaksu, siis uuest õppeaastast on see 26 eurot, üldosakonnas tuleb maksta senise 19 euro asemel 22 eurot kuus ja kooriosakonnas 13 asemel 16 eurot. Samuti tõuseb ka muusikainstrumendi aastane rent 36 eurolt 40 eurole.

Ka kunstikoolis tõuseb 1.–4. kursuse õpilastel igakuine osalustasu kolme euro võrra – kui seni tuli kunstikoolis õppimise eest tasuda 17 eurot kuus, siis tulevast aastast on see summa 20 eurot, ettevalmistusklassis tuleb senise 15eurose kuumaksu asemel tasuda 17 eurot. Kunstiringi tasu on ka uuel õppeaastal 12 eurot.

Haapsalu noorte huvikeskuses on seni kõik huviringid maksnud viis eurot. Tulevast õppeaastast tuleb enamikus huviringides käimise eest tasuda seitse eurot. Sellest rohkem, 10 eurot maksab tulevast õppeaastast kunstiringis osalemine. Samuti tuleb rohkem maksta võimlemiskoolis Kirke käimise eest – algajate rühmas on sügisest õppemaks 7 eurot kuus, põhirühmas tuleb maksta iga kuu 15 eurot, võistlusrühmas 20 eurot ja individuaaltundide eest 25 eurot.

Ka Läänemaa spordikoolis tõusevad hinnad – algajad jalgpallurid peavad iga kuu maksma 15 eurot ja edasijõudnud 20 eurot kuus. Ujumis-, laskmis- ja vehklemistrennis käijad peavad uuest õppeaastast maksma senise 7 euro asemel iga kuu 10 eurot. Samaks jäävad korvpalli, lauatennise ja kergejõustiku trennide osalustasud – 10 eurot.

Viimati muudeti Haapsalu huviringide osalustasusid 2015. aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments