Lihula gümnaasiumi edukad stardid Pärnumaa murdmaajooksu meistrivõistlustel

Lihula Gümnaasiumi sportlased Pärnumaa murdmaajooksu meistrivõistlustel. Erakogu

Reedel peeti Jõulumäel igakevadised Pärnumaa koolide murdmaajooksu meistrivõistlused, millest vaatamata väga halvale ilmale, võttis osa 13 Pärnumaa kooli peaaegu 300 noore jooksjaga. Lihula gümnaasiumist osales 20 noort.

Oli vanuseklasse, kus osalejate arv küündis viiekümneni, enamasti jäi aga 30-40 sportlase kanti. Jõulumäe üsna rasketel ja tehnilistel radadel, kus lausmaa asendus mägedega ja murul jooks liivase pinnasega, näitasid väga häid tulemusi Lihula gümnaasiumi õpilased.

Lihula gümnaasiumile tõid meistritiitlid Kerlin Rüütel ja Virgo Vallik. Rüütel võitis 4.-5. klasside tütarlaste 500 meetri distantsi ajaga 1.37,5. Koguni 37 osalejaga jooksus edestas ta teist kohta nelja sekundiga.

Jalgpallur, kümme aastat meelisalaga tegelenud ja nüüd viimased kolm aastat Pärnu JK Vaprust esindav Virgo Vallik jooksis end kullale 8.-9. klasside 1000 meetri jooksus. Eesti jalgpalli noortekoondisse pürgiv Lihula gümnaasiumi üheksanda klassi õpilane sai 16 osalejaga jooksus võiduajaks 3.25,7 ja edestas teist kohta 60 meetriga.

Kõige nooremate, 1.-3.klasside tütarlaste 300 meetri pikkuse distantsi starti tuli 36 jooksusõpra. Radele Kanter ja Viktoria-Elisabeth Kepp tegid väga südika jooksu. Radelel jäi medalist puudu 0,5 ja Viktoria-Elisabethil 1,5 sekundit. Lõpuks tüdrukutele väga kõrged neljas ja viies koht, ajad vastavalt 1.18,5 ja 1.19,5. Sama vanade poiste hulgas jooksis 38 sportlase hulgas end kuueteistkümnendaks Kevin-Mart Põldman, kes kattis 300 meetrit 1.19,7-ga.

4.-5.klasside tütarlaste grupis jooksis hästi ka Helena Klimpuš. Temale ajaks 1.50,3 ja 11.koht. Poistest jäi samas vanusegrupis kõige napimalt, 0,2 sekundiga medalist ilma Keiro Ristikivi. Koguni 46 jooksjaga vanusegrupis näitas ta 500 meetri jooksus aega 1.35,7 ja tasuks igati kiiduväärt neljas koht. Kuue hulgas lõpetas ka Raikko Kanter. Tema lõpetas esikuuiku 1.38,7-ga. Mõlemad noormehed said Eesti talvistel kergejõustiku 2019. aasta meistrivõistlustel U14 grupis kõrgushüppes koha esitosinas. Lisaks teevad nad kaasa Eesti noorte jalgpalli meistrivõistlustel, nii nagu ka Kenneth Lomp, kes oli oma tulemusega 1.46,6 selle jooksu 14. koha omanik.

Poiste 6.-7.klasside vanuserühmas tuli joosta 1000 meetrit. Starti tuli 38 sportlast ja Robico Villers saavutas seal kõrge viienda koha, ajaks 3.59,07. Paul Lomp oli 13 ja Stefan-Lauri Mölder 14. Ajad vastavalt 4.13,2 ja 4.14,9.

Üks jooksja oli Lihula koolist osalemas ka gümnaasiumi arvestuses. Anna-Maria Kukk võitis neidude 500 meetri jooksus neljanda koha, ajaks talle 1.50,7.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments