Haapsalu volikogu otsustas õhtukooli sulgeda

Haapsalu täiskasvanute gümnaasiumi direktor Vladimir Padama tahaks, et kool jätkaks vanamoodi veel vähemalt aasta. Arvo Tarmula
Haapsalu täiskasvanute gümnaasiumi direktor Vladimir Padama. Arvo Tarmula

Haapsalu volikogu võttis reedel vastu otsuse sulgeda 31. augustist Haapsalu täiskasvanute gümnaasium ja liita see Haapsalu kutsehariduskeskusega.

Haapsalu aselinnapea Liina Põllu sõnul oli taoline mõte neil juba aastal 2016. Plaani kohaselt asub täiskasvanute gümnaasium tööle kutsekooli haruna. „Nad õpivad riikliku õppekava alusel, mitte kutseõppega koos,“ ütles Põld.

Sellegipoolest saavad õpilased võtta valikaineid teisest harust ehk omandada samaaegselt nii kesk- kui ka kutsehariduse. Haapsalu täiskasvanute gümnaasiumi õppealajuhataja Knud Jesseni sõnul on nende koolis olnud üksikuid näiteid, kus kutsekooliõpilane soovib ka nende koolis õppida. Koolide suure vahemaa ja tunniaegade tõttu on keskhariduse omandamine õppuril siiski pooleli jäänud. „Nendel oleks lihtsam olnud, kui me oleksime samas majas olnud,“ ütles Jessen.

Põllu sõnul ei oleks mõtet kooli sulgemist aasta võrra edasi lükata, sest aasta pärast oldaks täpselt samade küsimuste ja murede ees. „Me ei näe põhjust viivitada,“ ütles Põld, kelle meelest on viis kuud piisavalt pikk aeg.

Põllu sõnul tegeleb haridusministeerium sellega, et täiskasvanute gümnaasiumis pooleli jääva projektiga „Teisel ringil targaks” saaks jätkata ka kutsekoolis. „See on vabariigi esimene näide, kus täiskasvanuõpe läheb üle kutsekooli. Ministeeriumi huvi, et see õnnestuks, on suur,“ lisas Haapsalu kutsekooli direktor Ingrid Danilov.

Seetõttu on ta ka kindel, et ministeerium kohandab projekti ka täiskasvanuõppele, mis tegutseb kutsekoolis.

Plaanis on täiskasvanute gümnaasiumist üle võtta kõik õpetajad, oma töökoha kaotavad koristaja ja raamatukoguhoidja, sest need on kutsekoolis juba olemas. Haapsalu täiskasvanute gümnaasiumis on kuus õpetaja ametikohta ja osalise koormusega töötab 11 õpetajat.

Täiskasvanute gümnaasiumis õpib 68 õpilast, neist tänavu on lõpetamas 12 õpilast. Õhtukoolis õpinguid alustavatest õpilastest jõuavad Jesseni sõnul lõpetamiseni pisut vähem kui pooled. Seejuures võib kooli läbimine aega võtta ka kuus või seitse aastat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments