Ranna rantšo omanik otsib armastatud koera tapjat

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Mõmmi oli erakordselt sõbralik ja leebe loomuga koer, keda armastasid peale pererahva ka rantšo külalised. Ande Baikov

Lõuna-Läänemaal asuva Ranna rantšo perenaine Ande Baikov teatas eile oma Facebooki postituses, kes keegi on maha lasknud rantšo koera Mõmmi.

Baikov on tänulik igasuguse info eest, kes võis seda teha.

„Oleme tänulikud igasuguse info eest, mis Mõisakülas liikus või toimus,” kirjutab Baikov. „See võis juhtuda päeval lõuna paiku Ise tegime majas sel hetkel arvutites tööd.”

Koer püüdis tõenäoliselt põllul hiiri.

„Ma kujutan ette, kuidas ta võis veel saba liputades vastu minna. See teebki asja hirmsaks, et see on teadlik ja tahtlik tegu,” kirjutas Baikov.

Politsei otsib tunnistajaid, kes võisid midagi näha ja kuulda. Koer leiti teisipäeval tema kodukohast umbes 300 meetri kauguselt. Politsei uurib juhtunud looma julma kohtlemise paragrahvi alusel.

Politsei palub kõigil, kes juhtunust midagi teavad või oskavad anda teavet, mis aitaks juhtunu asjaolusid selgitada, anda sellest teada telefonil 444 6659 ja 5343 5613 või e-postil kersti.reilent@politsei.ee.

Baikovi Facebooki postitus on kogunud ligi 400 kommentaari, kus talle kaasa tuntakse. Postitust on jagatud ligi 5000 korda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Seadused!
5 aastat tagasi

Huvitav on see,et omanik ei järginud loomapidamis seadust ja siis tuleb veel ulguma! Halloo omanik vaata peeglisse,sa ise süüdi et ei hoidnud omal maal! Kõigile kehtivad seadused. Nüüd peaks omaniku trahvima,et ei täitnud seadusi! Olgu nii sõbralik kui tahes aga võõras seda ei tea! Mine nuta kuskil mujal,mitte igalpool lehtedes ja telekas!!!!!!

Zanders
5 aastat tagasi

Nõukaajal oli seadus kui koer piiratud õuealast väljas ..lasti kohapeal maha…
Ilmselt see seadus kehtib tänaoäewal kq,

Taavi
5 aastat tagasi
Reply to  Zanders

Milles probleem on sul,ei saa aru.Jah,seadused kehtivad ka tänapäeval,vaatamata koeraomanike ülbusele.Kahju,kui sunnitakse inimesi kasutama relva oma loomade ja laste kaitseks,põhjuseks vaid ülbikust vastutustundetu omanik,kes tegelikult oma koerast ei hooli grammigi.Hooliv koeraomanik nii ei käitu,häbi võiks Andel olla.

Nõukaaegne
5 aastat tagasi
Reply to  Zanders

Tõesti oli selline seadus või? Mina mäletan just nõuka ajast palju hulkuvaid koeri ja kasse. Lisaks hulkuvatele, lasti ka oma koerad-kassid ilma rihmata õue. See tundus tol ajal nii normaalne, pole küll kuulnud midagi kohapeal maha laskmisest. Isegi tegin nii, kuigi elasin kortermajas. Enam ei kujutaks seda ette, aga siis oli teistmoodi mõtlemine ja eks autosid oli ka vähem.

Mati Põdra
5 aastat tagasi
Reply to  Zanders

Fakte ka toote, või lämisete niisama?

Taavi
5 aastat tagasi

Politseinikud võiks show asemel näpu pepust välja tõmmata ja oma tööd teha.Alguseks trahvida koera omanikku loomapidamisnõuete rikkumise pärast.

Taavi
5 aastat tagasi
Reply to  Taavi

Ja kuna omaniku hoolimatus tõi kaasa koera surma,peaks sellisel loomapidamisõiguse vähemalt mõneks ajaks ära võtma.

Taavi
5 aastat tagasi

Keegi tungis õuele ja lasi koera maha???Sügav kaastunne sel juhul.Aga koeri ei lasta ilmaaegu ja pigem ajas nunnu kutsu kusagil metskitsi või lambaid või lapsi taga,omanikul ju ükskõik.Vaata peeglisse,koeramõrvar on näha.

mõngel
5 aastat tagasi

enamus vist laseks kõike kui luba selleks oleks…

teadja
5 aastat tagasi

küll karmaratas oma töö teeb

Zanders
5 aastat tagasi

Tra ..miskit purjus peaga jahimehed kakerdavad ringi ja tulistavad kõike mis liigub ja lendab kaasaarvatud linttraktor….
Nõuka ajal oli kord majas…
Karistusi miskit pole nüüd…elva kandis paar aastat tagasi keskonnakaitse inspektor sattus salaküttidele jälile ja sai ise ka kuuli…kuskilt oksahunniku alt laip leiti hiljem…

Taavi
5 aastat tagasi
Reply to  Zanders

Sul on õigus,oli kord.Hulkuvad koerad lasti jahimeeste või miilitsate poolt maha ilma pikema jututa.

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Taavi

Millises ENSV-s teie küll elasite?

Kris
5 aastat tagasi

A kellel on selle sündmuskoha raadiuses relvaluba!?

anti
5 aastat tagasi

Kui mõni koer maha lastakse siis see on tragöödia. sellest kirjutavad lehed. Kui kartellipoliitika tuhandid inimesi küüditab ja sandistab siis see on statistika. See on inimeste olmemured seda lääne elu ära ei trüki

Zanders
5 aastat tagasi

Kas arsti juures käivad regulaarselt kes relvaloa saavad…