Kaitseliitlased kaunistavad sünnipäeva puhul Vabadussõja mälestusmärgid pärgadega

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad panevad pühapäeval Vabadussõjas langenute mälestussammastele pärjad. Foto arhiiv

Pühapäeval, 11. novembril tähistab kaitseliit oma 100. sünnipäeva pärgade panekuga Vabadussõjas langenute mälestusmärkidele.

Kõikjal üle Läänemaa asetavad kaitseliidu Lääne maleva ja naiskodukaitse Lääne ringkonna esindajad pärjad Vabadussõjas langenute mälestusmärkidele kl 11. Lisaks pärgade panekule peab maleva esindaja päevakohase kõne.

Haapsalu lipuväljakul asetavad mälestuspärja Madis Mintel ja Mare Laide ning kõneleb Arnold Aljaste. Kullamaal asetavad mälestuspärja Aksel Heidemann ja Eha Grossev, kõneleb Aksel Heidemann. Nõval asetavad mälestuspärja Taavi Vaher ja Raissa Sinkevicius ning kõneleb Taavi Vaher. Vormsi Vabadussõja mälestussambale asetavad mälestuspärja Jonne Berggren ja Kaja Lotman, kõneleb Kaja Lotman. Martnas asetavad mälestuspärja Hardi Rehkalt ja Eda Tamme, kõneleb Hardi Rehkalt. Lääne-Nigula Vabadussõja mälestussambale asetavad pärja Urmas Muld ja Anne Kull, kõneleb Urmas Muld. Noarootsi Vabadussõja mälestussambale asetavad pärja Voldemar Tõuts ja Küllike Sinisalu. Lihula Vabadussõja mälestussambale asetavad mälestuspärja Peep Põldäär ja Triin Leever, kõneleb Meelis Malk.

Kaitseliidu loomisest möödub 11. novembril 100 aastat ja kõik kaitseliidu malevad üle Eesti avaldavad sel puhul austust oma lahkunud liikmetele ja kaunistavad Vabadussõja mälestussambad mälestuspärgadega.

Tallinnas toimuvad sel päeval mitmed sündmused, pärjapanek, jumalateenistus ja pidulik kontsert-vastuvõtt, millest kl 16.30 teeb otseülekande ERR.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments