Haapsalu kutsekool kolib üheks õhtuks kultuurimajja

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu kutsehariduskeskuse fotostuudion on neljapäeva õhtul väljas Haapsalu kultuurikeskuses. Foto arhiiv

Haapsalu kutsehariduskeskuse õpilased ja õpetajad tulevad neljapäeva õhtul Haapsalu kultuurikeskusse linnarahvale oma tegemisi tutvustama.

Oskuste öö algab kl 17 ja kestab kolm tundi ning selle aja jooksul on kultuurimajas sisse seatud kaheksa töötuba, kus nii suured kui ka väikesed huvilised saavad uusi oskusi ja teadmisi. Töötube viivad läbi kutsehariduskeskuse õpilased, kellele on toeks õpetajad.

Haapsalu kutsehariduskeskuse arendusdirektori Aile Nõupuu sõnul on esimest korda Eesti kutsekoolides peetava oskuste öö eesmärk tutvustada koolides õpitavaid erialasid. „Üle Eesti on sel õhtul kutsekoolide uksed avatud, aga kuna täiskasvanud õppija nädalal olid meil koolimajas avatud tunnid, siis otsustasime nüüd, et tuleme koolist linnainimestele lähemale, kultuurikeskusse,” rääkis ta.

Kaheksast töötoast pooled on seotud interneti- ja nutimaailmaga. Nõupuu ütles, et töötubade valikut mõjutas ka asukoht – arvuti- ja nutimaailma on kooli seintevahelt väljaspool lihtsam tutvustada kui näiteks puidutöö- või ehituserialasid. Siiski saab neljapäeval ka kultuurikeskuses proovida plaatimist ja puidulõiget. Majutus- ja toitlustusteeninduse osakonna õpilased aga näitavad sügis-talvise hooaja kätehooldust.

Kultuurimajja võtavad kutsehariduskeskuse õpilased kaasa fotoseina, mille taustal saab end pildistada lasta. Seejärel õpetatakse pildi töötlemist ja soovija saab lasta pildi oma meilile saata. Veel õpetatakse oskuste öö töötubades värvikoodi abil robotit juhtima, tutvustatakse 3D printimise võimalusi ja arvuti ühendamist internetti.

Nõupuu lisas, et avatud on ka nutikohvik, kus jagatakse soovijatele nõuandeid oma nutiseadmete kasutamiseks. „Oleme nutikohvikut varem teinud raamatukogus ja see on olnud väga populaarne,” lisas Nõupuu. Nutiõpetuse kõrval pakuvad kutsehariduskeskuse kokaõpilased omavalmistatud vahvelid.

Haapsalu oskuste öö on osa Euroopa kutseoskuste nädala ettevõtmistest. Üle Eesti on kutsekoolides sel õhtul avatud mitmed töötoad ja toimub palju oskustega seotud tegevusi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments