Haapsalu sai uue kunstmuru jalgpalliväljaku

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu uus jalgpalliväljak. Foto: erakogu
Haapsalu uus jalgpalliväljak. Foto: erakogu

Üle Euroopa jalgpalliväljakuid rajanud Eesti ettevõte Advanced Sports Installations Europe AS ehitas uue kunstmuru jalgpalliväljaku Haapsalu linnastaadionile. 

Haapsalu Linna Spordibaaside OÜ juhataja Tarmo Tuisu sõnul oli 2008. avatud jalgpalliväljak amortiseerunud ning vajas hädasti uuendamist.

„Otsustasime minna seda teed, et ei osta kallist kunstmurukatet koos täitematerjalidega, vaid rendime selle,” lausus Tuisk.

Rendileping kehtib kuni 30. juunini 2023. Igakuine makse on 3179 eurot. Väljaku kogumaksumus on umbes 190 000 eurot.

Väljaku uuendamise hanke võitis Advanced Sports Installations Europe, kes eemaldas 5265ruutmeetriselt väljakult vana kunstmuru ja paigaldas seejärel uue katte.

Advanced Sports Installations Europe ASi (ASIE) on teadaolevalt ainus ettevõte Euroopas, kes pakub kunstmuru spordiväljakuid kasutusrendiga.

Ettevõtte omaniku Raul Lättemägi sõnul katavad igakuised rendimaksed ka regulaarset väljaku hooldust. Väljaku rajanud ettevõte annab hooldustehnika ja teeb iga-aastase suure hoolduse, iganädalased harjamistööd teeb väljaku kasutaja.

Samuti hõlmab kuutasu muru hilisemat utiliseerimist, mis ei ole sugugi odav – täismõõtudes jalgpalliväljaku puhul on vaja ümber töödelda 250-300 tonni erinevaid materjale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments