0

Läänemaa jalgpallimeistriks tuli Lõuna-Läänemaa naiskond

Pärnu maakonnas Lihulas peetud Läänemaa meistrivõistlustel naiste jalgpallis tuli esimest korda võitjaks Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi.

Naiste jalgpall elab Läänemaal üle keerulisi aegu. Maakonnas, kust sirgus kunagi Eesti noortekoondislasi, ei arendata praegu regulaarselt tüdrukute jalgpalli. Tütarlaste treeningud toimuvad vaid Taeblas.

Sellegipoolest võttis Läänemaa 2018. aasta jalgpalli meistrivõistlustest osa neli naiskonda. Mängiti õuejalgpalli reeglite järgi, kuid väiksemate võistkondadega ja suluseisuta. Osalesid Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi I ja II võistkond, Taebla kool ja Haapsalu linna naiskond.

Turniir oli huvitav. Kindlasti ei ole varem olnud naiste meistrivõistlusi, kus võitja ja kogu medalikolmik selgub viimase mänguga.

Võistlus algas Lõuna-Läänemaa JK I ja Haapsalu vahelise kohtumisega. Siin napsasid 1:0 võidu Haapsalu jalgpallurid. Teises kohtumises võttis Taebla kool napi 2:1 võidu Lõuna-Läänemaa JK II üle. Kolmandast mängust alates läks lahti tõeline virvarr, kus igal väraval, rääkimata viigi- või võidupunktidest, oli väga suur kaal. Esiti sai tabelisse võidu Lõuna-Läänemaa JK I, kes surus 3:0 maha Taebla kooli. Esimene viik turniiril tuli Lõuna-Läänemaa JK II ja Haapsalu vahel.

Kui Taebla kool oli 2:1 võitnud Haapsalu naiskonda, siis oli selge, et kogu turniiri saatus jääb viimase kohtumise, kahe Lõuna-Läänemaa JK naiskonna vahelise mängu otsustada. Seis oli selgemast selgem. Kui võidab Lõuna-Läänemaa JK I, saavad selle naiskonna mängijad kaela maakonna meistrimedalid, kui kaotavad, leiavad nad ennast tabeli viimaselt realt. Sama käis Lõuna-Läänemaa JK II naiskonna kohta, võit aidanuks nad kindlalt pronksmedaliteni.

Treeningukaaslaste, väga kaua aega koos mänginud tüdrukute-naiste omavaheline kohtumine oli päeva huvitavaim. Armu ei antud, oli korralik sportlik etendus. Mängu otsustas 2009. aastast klubis treeninud Anni Ratase võiduvärav kolm minutit enne lõpuvilet. Lõuna-Läänemaa JK I naiskond oli võitnud Läänemaa meistritiitli.

Läänemaa meistrivõistlused jalgpallis naistele

I Lõuna-Läänemaa JK I: Anni Ratas, Sandra Pärnpuu, Janet Peet, Kai Simpson, Trinity Õismets, Janne-Ly Siimon. Treener Jaanus Getreu.

II Taebla kool: Karolina Lillemets, Ketlin Sirel, Kätlin Luur, Mariliisa Murumäe, Lysa-Lotta Kuusman, Lisett Mari Aasma, Ingrika Tuulik. Treener Ulrika Tülp.

III Haapsalu: Jana Kardin, Marjana Kuldsaar, Kairit Poks, Kelly-Ly Tomingas, Laura Koort, Mette Mirja Moumets, Merilin Korpe. Juhendaja Priit Koort.

IV Lõuna-Läänemaa JK II: Karin Mänd, Andra-Liis Junker, Anna Luuk, Regle Kurnim, Eliise Ojap, Siret Põldäär. Treener Jaanus Getreu.

Turniiri parimaks väravakütiks tõusis Anni Ratas. Kokku lõid turniiril väravaid koguni kaheksa jalgpallurit. Parimaks väravavahiks tunnistati Janet Peet.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz