Läänlased kohtuvad Rootsi kroonprintsess Victoriaga

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kroonprintsess Victoria. Foto Paul Schimweg, wikipedia

Rootsi kroonprintsess Victoria ja prints Daniel on 19. augustil Eestis ametlikul visiidil, mille käigus nad kohtuvad president Kaljulaidiga, istutavad EV100 puhul Kadrioru parki puu, osalevad Naissaarel Püha Maarja kabeli taas-sisseõnnistamisel ning kohtuvad Eesti rootslastega.

19. augustil on Naissaare kabeli taas-sisseõnnistamine ja seal kohtuvad printsessiga ka Läänemaa rannarootslased, ütles Rannarootsi muuseumi direktor ja eestirootslaste kultuuriomavalitsuse üks juhte Ülo Kalm.

„Niipalju on teada, et eestirootslaste poolt saavad printsessi tervitada Vormsi, Pakri ja Ruhnu esindaja ning veel mõni ülejäänud eestirootslaste nimel: Ingegerd Lindström Riguldi, Elna Siimberg Vihterpalu ja mina Noarootsi esindajana,“ loetles Kalm.

Rootsi kroonprintsess Victoria ja prints Daniel tulevad ametlikule visiidile seoses Eesti riigi sajanda aastapäevaga tähistamaks meie riikidevahelisi lähedasi suhteid. Kevadel külastasid nad ka Lätit ja Leedut. Nad saabuvad Kadrioru lossi keskpäeval, lähevad siis koos presidendiga Naissaarele ja õhtul osalevad Lauluväljakul EV100 kontserdil ”Üheslaulmine: laulu võim ja sajandi sumin”.

“Rannarootslaste kogukond on kokku kuivanud. Viimati märkis end Eestis rahvaloendusel rannarootslaseks 375 inimest. Välismaal on Eesti rannarootslasi ja nende järeltulijaid tunduvalt rohkem. See, et Rootsi kroonprintsess tuleb külla Naissaare kirikusse, on meile kõige suurem au, mis olla saab,” ütles Ülo Kalm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments