Urmas Kruuse kutsub põuakahjude tõttu kokku erakorralise istungi

Avatud talude päeval näeb põllutööd lähedalt. Urmas Lauri

 

Põud tegi põllumeestele liiga. Urmas Lauri

Riigikogu maaelukomisjoni aseesimees ja endine maaeluminister Urmas Kruuse tegi täna ettepaneku kutsuda järgmisel nädalal kokku maaelukomisjoni erakorraline istung.

„Riik peab andma erakorralist abi põuakahjude käes vaevlevatele põllumajandustootjatele, et vältida kriisi tekkimist põllumajandussektoris,“ ütles Kruuse.

Kruuse sõnul on valitsus pannud kõik lootused ulatuslike põuakahjude tagajärgede kõrvaldamisel Euroopa Liidule, kuid see pole piisav. „Valitsus peab kriisi ennetamiseks tegutsema kiiremini ja töötama välja lahendused kõige enam kannatanud tootjate toetamiseks. Valitsuse passiivsus võib panna löögi alla sajad väikese ja keskmise suurusega talud üle Eesti. Lätis ja Leedus on valitsused saanud olukorra tõsidusest adekvaatselt aru ning juba tegutsevad,“ märkis Kruuse.

Urmas Kruuse tegi seoses põuakahjudega Riigikogu maaelukomisjoni esimehele ettepaneku kutsuda järgmisel nädalal kokku komisjoni ja põllumajandussektori esindusorganisatsioonide ühisistung, kus arutatakse kriisi ennetamise võimalusi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments