9

Lugeja fotod: kuursaali remontides tehti praaki

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuursaal. Foto Tiit Kaljuste

Pärast Lääne Elu artiklit „Kuursaal laguneb” pöördus toimetuse poole fotograaf Tiit Kaljuste, kes oli juhtumisi pildistanud kuursaali remonttöid 25. mail 2010.

Kaljuste sõnul hakkas talle juba tookord silma tööde kehv kvaliteet ja veel halvem puidu seisukord. „Tõenäoliselt vahetati välja ainult täiesti mädanenud detailid, poolmädanenud jäeti aga alles,” kirjutas ta.

Kaljuste sõnul on piltidel näha ehituslikud möödalaskmised, mille tõttu kogunes vesi ehisdetailide alaossa ega voolanud horisontaalsete pindade tõttu ära. „Veelauad oleksid pidanud olema kaldu ning ehisdetailide ja veelaua vahele oleks pidanud jätma
vähemalt mõne millimeetri vaba ruumi,” kirjeldas ta. 

Kaljuste lisas, et ilmselt kasutati kõige odavamat männipuitu: „Vaja oleks olnud kõva lehtpuitu või hoopis oleks detailid pärast töötlemist ja enne paigaldamist pidanud ära immutama. Näha on, et osa puuklotse on immutatud, osa mitte.”

Fotod Tiit Kaljuste

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Koerte värvimise töökoda
Koerte värvimise töökoda

Jälle haugutakse vale puu all. Ehitaja teeb selle, mille TELLIJA tellib ja milleks tal raha on. Ehitaja on teinud oma töö, omanik on teostanud järelvalvet ja nüüd otsima hakata, kes süüdi ,on imelik. Põhjus on tellija tahtmine ja tema rahaline jõuetus. Ei saa ikka ette võtta tegemisi, milleks raha ei ole. Kui raha ei ole, siis tulemus ongi selline. Mind häirib hoopis see, et nii kuis U.S. toolile saab, hakatakse kohe Kuursaali remontima. Nüüd juba siis kolmas ring läheb. Teeks üks kord ja korralikult.

anders
anders

kui on vamm siis jaanituli pidada…

jalutaja
jalutaja

Mingit remonti ei tohi alustada enne, kui vamm on tõrjutud,selleks on vaja välja kutsuda vastavad spetsialistid, tänapäeval peaks ikka olema häid vahendeid ja tarku inimesi kes oskavad hinnangut ja õiget nõu anda. Vamm-see ei ole naljaasi.

Nipernaadi
Nipernaadi

Oli mis oli. Peeglisse peaksid vaatama Sukles & co. Kes veel vastutab kui mitte tellija? Tean, et seal oli lisa muresid (majavamm vms) mis neelasid hulka raha ettearvamatult. Aga nomaeitea kas tõesti siis ei leitud 20-30k euri, et asi teha korralikult ja vastavalt vajadusele?

kodanik
kodanik

Sukles ja peeglisse, segi oled peast vä?

aga
aga

oma maja vajas ka materjali

urmas
urmas

Aga kes teostas omanikupoolset järelevalvet?

Mia
Mia
arr
arr

Kas oleks võimalik teada firma nime,kes tõid teostas?

wpDiscuz