Reportaaž: hiidlaste elutee käib praegu Virtsu kaudu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 26

Virtsus oli reedel kella poole ühe paiku päeval Hiiumaale reisijate hulgas ka jaäakäijaid. Foto: Urmas Lauri

Seoses madala meretasemega Rukki kanalis avas Hiiumaa liinil toimetav TS Laevad laevaühenduse Heltermaa ja Virtsu vahel. Esimesele reisile Virtsust väljus parvlaev Tiiu neljapäeva õhtul, terve eilse päeva kurseerisid parvlaevad Tiiu ja Leiger tavatul liinil.

Eile keskpäeval takseeris Kuivastu–Virtsu sadama direktori asetäitja Ilmar Piilmann Virtsu sadamas hiidlaste rida ning nentis, et saba pole ollagi. Kui Leiger aparelli tõstis, oli laevast vaid veerandi jagu täis. „Eks nad [hiidlased] on ära hirmutatud, nad on harjunud ainult eelmüügipiletiga sõitma,” tõdes Piilmann. Eelmüügikassa on Hiiumaa liini jaoks aga praegu suletud.

See, et Hiiumaa liini mandripoolne ots Virtsu sadamasse nihutati, oli Piilmanni sõnul õige otsus. Eelkõige said sellest kasu just ettevõtted, kelle kaubaveod olid toppama jäänud. „Hommikul läks üheksa veoautot, selle reisiga veel ports,” loetles Piilmann.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
abe
6 aastat tagasi

nii vöiks jäädagi. siis jääb läbi haapsalu linna praamile kihutamime ka ära.