Eesti juubeliaasta ühismatka saab alustada Penijõelt

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kasari jõe luht. Urmas Lauri foto

Kahele Eestit läbivale RMK matkateele Oandust Iklasse ja Perakülast Ähijärvele lisandub augustiks kolmas – üle 600 kilomeetri pikkune matkatee Penijõelt Kauksisse. Rada algab Matsalu rahvuspargi külastuskeskusest Penijõel ja kulgeb Aegviidu suunas.

RMK kingib Eestile 100. sünnipäevaks matkateede võrgustiku, mille äärde märgitakse sada Eesti jaoks olulist lugu ja kus toimub 6.–25. augustil suur ühismatk, kuhu saab end juba kirja panna.

„Avame matkateede võrgustiku augustis ühismatkaga, mida juhivad kogenud matkajuhid, kellega pole eksimist karta ja kes pajatavad põnevaid lugusid. Matka lõpetab pidu Aegviidus,” ütles RMK külastuskorraldusosakonna juhataja Marge Rammo.

Matkatakse jalgsi või jalgratastel. Grupid alustavad teed Kauksist, Ähijärvelt, Penijõelt, Perakülast, Iklast ja Oandust ning kohtuvad 25. augustil Aegviidus. Kõige pikem matkalõik on Perakülast Aegviitu, see kestab 20 päeva ja on 627 km pikk. Matkagruppe on kokku kuus, igas maksimaalselt 25 liiget. Matkaga saab liituda kas valitud etappideks või kogu matkaks.

Registreerimine kestab juulikuuni või kuni kohti jagub. Matkapäeva hind täiskasvanuile on üheksa eurot ja 7-13-aastastele lastele viis eurot, hinna sees on transport, söök kolm korda päevas ja varustuse ning jalgrataste transport.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments